Krka

Na krilih publike do prve zmage v sezoni

Ekipa kadetov je v športni dvorani Marof odigrala uvodno tekmo v letošnji rokometni sezoni. V kvalifikacijski skupini F za vstop v 1. kadetsko ligo so varovanci trenerja Sama Juga gostili aktualnega državnega podprvaka, ekipo RD LL Grosist Slovan in po izjemni predstavi pred domačim občinstvom vknjižili zelo pomembni točki. Tekma se je končala z rezultatom 32:28 ( 17:16).

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši so že v prvem kolu naleteli na izjemno kakovostnega nasprotnika. Nekaj treme se je v igri Novomeščanov občutilo le v uvodnih minutah, saj sta se ekipi veš čas izmenjavali v vodstvu, polčas pa so s prednostjo enega gola dobili krkaši (17:16). V nadaljevanju izjemno napetega dvoboja pa so boljšo igro v obrambi in napadu prikazali Novomeščani, ki so v 39. minuti vodili s štirimi zadetki ( 23:19), a so gostje hitro izničili prednost in ujeli priključek. V najbolj kritičnih in pomembnih minutah so znova v ospredje prišli krkaši, ki so z granitno obrambo gostom preprečili vodstvo, posledično pa zadevali z vseh položajev. Ekipa Slovana rešitve za razpoložene Novomeščane do konca tekme ni našla, na koncu pa so športno priznali premoč Krki, ki je tekmo zaključila s štirimi goli prednosti. Končni rezultat je bil 32:28. Prvih točk v novi sezoni se je razveselil tudi Gašper Kaplan, ki je na današnji tekmi vknjižil osem zadetkov. »S fanti smo prikazali naš pravi pristop, kjer smo skozi celo tekmo kazali odlično obrambo. Ko nam je šlo v obrambi,  je napad stekel sam od sebe in nismo imeli težavz doseganjem zadetkov. S fanti bomo poskušali tak pristop kazati skozi celotne kvalifikacije in tudi na vseh ostalih tekmah«.

 

 

 

 

 

 

 

 

Statististika: Drnovšek, Kastelec, Pust 1, Kanc, Smolič 3, Derganc 4, Golob 1, Janežič, Butala, Cesar, Zajc 5, Progar, Kaplan 8, Kastelic, Bartolj, Ščuka 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

V 2. krogu kvalifikacij se bodo kadeti pomerili z ekipo DRŠ Sebastjana Soviča. Tekma bo danes tedna v domači dvorani Marof.

 

Other Articles

Članska ekipa
Mladinska ekipa