Krka

Na Slovaško številčna delegacija, med njimi tudi krkaš Ščuka

Olimpijski komite Slovenije je določil reprezentanco mladih športnikov, ki bodo Slovenijo zastopali na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Slovaškem, ki se v Banski Bystrici na Slovaškem začnejo to nedeljo, 24. julija.

 

 

 

 

 

V ekipi je 135 mladih športnikov, ki se bodo za odličja pomerili v desetih športih. V reprezentanci so prvič trije ekipni športi, ženska odbojka, obe košarkarski ekipi ter 15- članska ekipa moškega rokometa. Na omenjenem dogodku bo sodeloval tudi rokometaš MRK KRKA Jakob Ščuka, ki se je predhodno že udeležil tritedenskih priprav, ki so potekale na Rogli in v Zrečah.

“Na pripravah smo imeli dva treninga na dan, na katerih smo se dobro pripravili na igre na Slovaškem in se spoznali z ostalimi fanti. Zelo sem vesel, da sem lahko del te ekipe. S fanti, ki prihajajo iz vse Slovenije, se bomo potrudili po najboljših močeh”, je tik pred odhodom na Slovaško povedal nadarjen rokometaš Krke.

Sicer pa bo Festival Ofem v Banski Bystrici zadnji, preden se bodo mladi športniki zbrali na slovenskih tleh.Maribor bo namreč prihodnje leto gostil več kot 3000 mladih športnikov iz celotne Evrope, ki se bodo združili zadnji julijski teden ter po dolgih letih v Slovenijo pripeljali mladi olimpijski duh. Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa