Krka

Na uvodnem derbiju sezone delitev točk

Mladinska ekipa MRK KRKA je sinoči v gosteh pri ekipi RK Trimo odigrala uvodno tekmo nove sezone v 1. mladinski ligi in iztržila neodločen rezultat. V dramatičnem zaključku tekme sta si ekipi točki razdelili, bilo je 26:26 ( 13:13).

Foto: M. Jerlah

Krkaši so tekmo začeli suvereno in v 9. minuti že imeli prednost petih zadetkov ( 1:6), val izključitev pa je zajezil začetni nalet Novomeščanov, saj so se jim domačini do polčasa uspeli približati in rezultat po prvih 30. minutah postavili v izhodiščni položaj ( 13:13). Derbi se je tudi v nadaljevanju odvijal v izredno izenačenem tempu, Krkaši pa so Trebanjcem dovolili, da so v 43. minuti prvič na tekmi povedli (20:19), pet minut kasneje pa že vodili za dva zadetka ( 21:19). Krkaši so v dramatični končnici sicer uspeli zadeti, Novomeščane pa je pred porazom rešil Tilen Kukman, ki je bil sicer z desetimi goli tudi najbolj uspešen igralec tekme.

»V tekmo smo dobro vstopili in povedli, ključne so bile obrambe vratarja, pa tudi naša igra v obrambi je funkcionirala. Na začetku prvega polčasa smo imeli dokaj zajetno prednost, ki pa je do polčasa zaradi velikega števila izključitev in slabega vračanja do glavnega odmora skopnela. Drugi polčas se je igral gol za gol. Naboj je bil derbiju primeren, na koncu pa je sledila zaslužena delitev točk. Rad bi čestital fantom za borbenost do samega konca«, je tekmo povzel trener mladincev Timon Orlič.

Statistika: Kukman 10, Plut 6, Klemenčič 5, Majstorovič 2, Hvastija 2, Windischer 1, Srebrnjak, Nosan, Menger, Pavlin, Luzar, Luštek, Klobčar, Jakše, Filipovič, Avsec.

Naslednjo tekmo bodo mladinci odigrali doma, v goste prihaja aktualni državni mladinski prvak, ekipa Celje Pivovarna Laško.

Other Articles

Kadetska ekipa
Kadeti brez težav do novih točk
Članska ekipaIzjave