Krka

Ekipi mlajših dečkov A in B sta dopoldne v 7. krogu v predtekmovalni skupini CENTER II  gostovali v Črnomlju in se v Novo mesto vrnili z zmagama.

Uvodno tekmo na gostovanju so odigrali mlajši dečki B, ki so gostitelje, RK Črnomelj premagali z rezultatom 23: 31 ( 13:16).

Čeprav je prvi polčas minil v izenačeni tekmi, so več znanja in borbenosti prikazali Novomeščani, ki so na odmor odšli s tremi goli prednosti, v drugem delu igre pa so s svojo igro povsem zasenčili gostitelje, saj so po nekoliko slabšem prvem delu v nadaljevanju strnili obrambo in zaigrali veliko bolje, ter se na koncu veselili nove zmage. Znova je imel strelsko najbolj uspešen dan Ščuka, ki je vknjižil 9 zadetkov.

Za Krko so igrali: Drnovšek, Kastelec 2, Pust 2, Palka, Derganc 2, Golob 2, Janežič 2, Štangelj, Butala, Peterlin 1, Zajc 1, Kaplan 3, Nemanić, Ščuka 9, Smolič 1, Blažič 6.

Ekipa MDB po današnji zmagi zaseda drugo mesto, za prvo uvrščeno ekipo Ribnice, ki ima 13 tiočk, pa varovanci trenerja Davida Lipoglavška zaostajajo zgolj za točko.

Novega para točk so se na gostovanju razveselili tudi mlajši dečki A, ki so prav tako premagali gostitelje, ekipo RK Črnomelj. Tekma se je končala z rezultatom 19:24 ( 10:15).

Novomeščani so skozi celotno tekmo kontrolirali tempo igre, čeprav so jim bili domačini vseskozi za petami, a so bili krkaši dovolj zbrani, da jim morebitnega presenečenja niso dovolili. S petimi zadetki prednosti so parket zapustili ob polčasu, do konca srečanja pa niso popuščali in tekmo srečno pripeljali h koncu.

Za Krko so igrali: Drnovšek, Rajh 3, Medle 2, Sašek 1, Škufca 10, Derganc, Movern, Muhič, Đukić, Reba, Gros 5, Gornik, Pirh 3, Pavlin, Ščuka, Blažič.

Ekipa MDA bo v naslednjem krogu gostovala v Trebnjem. Tokratni gostitelji, ekipa RK Trimo se trenutno nahajajo na dnu lestvice in v letošnji sezoni še niso okusili slasti zmage.