Krka

Oslabljeni mladinci v gosteh do visoke zmage

Mladinska ekipa je danes v 13. krogu 1. državne mladinske lige gostovala pri ekipi RK FRANKSTAHL RADOVLJICA in zabeležila novo zmago. Krkaši so tekmo dobili s 30:41 (16:18).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani so se v Radovljico odpravili zdesetkani, zato pa je trener Samo Jug na zahtevno gostovanje odpeljal še člane kadetske ekipe, ki so povsem upravičili zaupanje trenerja in ekipe, saj so se enakovredno kosali z domačini, ki so v prvem delu kazali močan odpor oslabljeni Krki. Novomeščanom je pred odhodom na glavni odmor težave povzročala igra v napadu, izgubili so veliko žog in zgrešili kar nekaj čistih strelov, kar so domačini izkoristili in ob polčasu zaostajali za dva zadetka. Krka je v nadaljevanju prikazala boljšo in odločnejšo igro tako v napadu kot v obrambi, prednost iz prvega dela pa so hitro povečali, kljub zajetnejši prednosti pa do konca tekme ohranili potrebno zbranost in se na koncu veselili visoke zmage. Ekipo Radovljice so premagali za 11 zadetkov, bilo je 30:41. Trener Jug je bil s prikazanim lahko zelo zadovoljen, saj so velik doprinos k zmagi prispevali tudi kadeti, ki so minutažo odlično izkoristili.

Statistika: Drnovšek (8 obramb), Muhič (7 obramb), Pust 1, Škrinjar 4, Ščuka 3, Derganc 7, Strmole 3, Kaplan 3, Emeršič 7 (4), Pirh 7, Jereb 5, Pavlin 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danes teden bo mladinska ekipa gostovala v Ivančni Gorici, kjer bo skušala priti do osme zmage v sezone.

Other Articles

Članska ekipa
Mladinska ekipa