Krka

Po napeti končnici odnesli obe točki

Ekipa starejših dečkov B je popoldne odigrala uvodno tekmo v četrtfinalni skupini B. Njihov nasprotnik je bila ekipa RK Frankstahl Radovljica. Novomeščani so po napeti in izenačeni tekmi na koncu slavili, tekma se je končala z rezultatom 32:33 ( 17:20).

V uvodnih minutah srečanja so tekmo bolje odprli domačini, ki so si hitro priigrali tri gole prednosti, a so krkaši v 16. minuti rezultat poravnali na 16:16, prednosti pa do polčasa niso izpustili ter na glavni odmor odšli s prednostjo treh golov (17:20). Tudi v nadaljevanju tekme so Novomeščani pod vodstvom trenerja Dejana Vujića zaigrali bolje, prednost iz prvega dela pa so z dobro igro v obrambi in napadu še povečali, a so gostitelji v končnici izkoristili prednost domačega parketa in uprizorili preobrat. V zadnjih minutah tekme je Krka uspela ohraniti zbranost in na krilih razpoloženega Lovra Ščuke ter Andraža Kirma, ki sta bila najboljša posameznika tekme, osvojila prvi par točk v omenjeni polfinalni skupini.

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA: Schnabl (1 obramba), Srpak (8 obramb), Vidic, Keše 1 (1), Teran 2, Dolinar, Poštrak 1, Vovčak 6, Tonkli Žibert, Gričar 9, Možina, Vukalić, Gorenčič, Podlesnik 4, Mirt 7, Markovič 2,
MRK KRKA: Jerković, Hudovornik (2 obrambi), Štangelj 5, Ščuka 10 (3), Kirm 11, Goršič 3, Vidmar 2, Teraš 2 (1), Husak,

Sedemmetrovke: RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 1 (1), MRK KRKA 4 (4)
Izključitve: RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 12 minut, MRK KRKA 12 minut

Naslednjo četrtfinalno tekmo v skupini B bo ekipa SDB odigrala doma proti ekipi RK SVIŠ.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki
Tesen poraz v Dobovi