Krka

Pod streho že peti rokometni praznik

V novomeški dvorani Marof se je v organizaciji MRK KRKA sklenil dvodnevni turnir »KRKA 2021«. Na tradicionalnem rokometnem prazniku, ki ga že peto leto pripravljajo rokometaši Krke v času priprav na novo sezono, sta nastopili še ekipi RD Riko Ribnica in RK Slovenj Gradec, zaradi razmer, ki vladajo zaradi epidemije novega koronavirausa, pa je tokrat sodelovanje odpovedala ekipa s Hrvaške.

Obiskovalci so v dvorani Marof kljub temu lahko uživali v pravem rokometnem spektaklu, kjer so za borbenost ter atraktiven rokomet poskrbele prav vse sodelujoče ekipe, ki so si na ta način pridobile izkušnjo več, pa tudi potrditev trenutnega stanja pripravljenosti na prihajajočo sezono, ki sezačne drugi vikend v septembru.

Razpored tekem:

Petek, 13. avgust:

RD Riko Ribnica – RK Slovenj Gradec 2011  26:22 (13:8)

RK Slovenj Gradec 2011- MRK KRKA 23:22 (10:10)

Statistika: Kukman 2, Bradeško, Knaus 6, Enestl, Matko, Avsec 4, Klemenčič, Lončar 5, Majstorovič 2, Muhič 2, Emeršič, Brajer, Nosan, Rauh, Windischer.

Sobota, 14. avgust:

MRK KRKA- RD Riko Ribnica 24:28 (11:16)

Statistika: Kukman 4, Bradeško, Knaus 5, Ernestl 1, Matko 2, Avsec 2, Klemenčič 1, Lončar 3, Majstorovič 3, Muhič 1, Emeršič 1, Brajer, Nosan, Rauh, Windischer 1.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: » Z igro mojih varovancev sem relativno zadovoljen. Glede na to, da sta za nami prvi dve pripravljalni tekmi po dveh zelo napornih tednih, kjer smo večino časa posvetili treningom za moč, se je tokrat poznalo, da so bile noge težke. Moram povedati, da nam manjka pet igralcev, sem, kot rečeno lahko s prikazanim trenutno zadovoljen. Igra v obrambi je zaenkrat na zavidljivem nivoju, vratarji so tudi dodali svoj doprinos, v napadu pa nam je zmanjkalo nekaj idej in temu je pripomogla slabša realizacija. Definitivno bomo morali v naslednjih tednih več pozornosti namenjati igri v napadu«.

Uroš Knaus, igralec MRK KRKA: » Glede na to, da smo v tem času priprav zelo malo delali z žogami, se je to poznalo tudi na tem turnirju, saj smo imeli slabšo realizacijo strelov. Lahko rečem, da smo odigrali na zelo dobrem nivoju«.

Robert Beguš, trener Ribnice:« Imamo kar nekaj novih igralcev, ta turnir pa smo več ali manj namenili uigravanju ekipe pred nadaljevanju sezone. Bi se pa ob tej priložnosti zahvalil Krki za povabilo. Kljub temu, da je ena tuja ekipa odpovedala nastop, smo odigrali dve močni tekmi, tako da smo z osvojenim prvim mestom lahko zadovoljni«.

Končni vrstni red turnirja »Krka 2021«

1.mesto: RD Riko Ribnica

2.mesto: RK Slovenj Gradec 2011

3.mesto: MRK KRKA

Sicer pa je omenjeni turnir tudi letos potekal pod pokroviteljstvom Mestne občine Novo mesto ter generalne pokroviteljice kluba Krka, d.d. in ostalih podpornikov Moškega rokometnega kluba Krka.

 

 

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipaTurnir