Krka

Polovični izplen starejših dečkov

Ekipa starejših dečkov A in B je imela v današnji soboti pester tekmovalni dan. Zgodaj popoldne so uvodoma odigrali tekmo starejši dečki A, ki so v 1. krogu četrt finalne skupine B v domači dvorani Marof gostili vrstnike RD Riko Ribnica, a se tekma žal ni razpletla po njihovih pričakovanjih. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so tekmo izgubili z rezultatom 31:34 (18:22).

 

 

 

Krkaši so v tekmo vstopili nervozno in bili do 8. minute prvega polčasa še v koraku z gosti, ki so nato hitro povedli in držali prednost do glavnega odmora, kjer so Novomeščani zaostajali za štiri zadetke. Tudi v drugem polčasu igra Krke ni bila prava, fantje so naredili preveč napak v napadu, v obrambi pa so Ribničanom dopuščali, da so prihajali do lahkih zadetkov. V končnici so sicer zaigrali bolje, se gostom približali na gol zaostanka ( 31:32), a so imeli ob koncu tekme več sreče gostje, ki so iz Novega mesta odnesli dve točki. Tekma se je zaključila s 31:34.

Statistika: Kastelec 4, Pust 6, Kanc 9, Lukše, Butala 3, Zajc, Progar, Kaplan 4, Kastelic, Bartolj, Rangus, Peterlin 5.

Ekipa starejših dečkov A bo v naslednjem krogu gostovala pri ekipi RD Koper.

Tekmo četrt finalne skupine A pa so v Logatcu odigrali starejši dečki B. Gostitelje, ekipo RK Kronos so Novomeščani zanesljivo premagali, bilo je 29:21 (15:13).

Druge zaporedne zmage so se tokrat razveselili še SDB, ki so prejšnji torek v gosteh že premagali ekipo iz Škofljice, tokrat pa so obe točki odvzeli še gostiteljem, ekipi RK Kronos. Poudariti velja, da so krkaši tekmo odprli suvereno, si z hitro igro priigrali dovolj prednosti, da so tekmo vseskozi imeli pod kontrolo, polčas pa zaključili s 15:13. V nadaljevanju so tempo stopnjevali, domačini pa Novomeščanom niso uspešno sledili in na koncu ostali praznih rok. Krkaši so si na račun vpisali nov par točk, tekma se je končala z rezultatom 29:21.

Statistika: Rangus, Kovač 4, Peterlin 13, Cimermančič 1, Fifolt 4, Tratar 2, Serafimov 1, Karabanjevič, Hrovat 2, Blažič 2, Pust.

Ekipa SDB bo imela priložnost za nov uspeh že čez teden dni, ko bo v domači dvorani gostila ekipo RD Urbanscape Loka.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipaPokal Slovenije