Krka

Rokometaši Krke se v petek zgodaj zjutraj odpravljajo v Estonijo na uvodno tekmo evropskega pokala. Njihov nasprotnik v 2. kolu EHF CUP bo ekipa Viljandi HC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

»Z evropskimi tekmami še nimamo izkušenj. Verjamem, da smo na tej tekmi v vlogi favorita in da bomo to dokazali tudi na igrišču. Estonce lahko premagamo z našo hitro igro, mislim pa, da se pri nas igra za odtenek boljši rokomet. Glede na dolgo pot upam, da se nam ne bo poznala pretirana utrujenost, vsi skupaj pa si želimo pozitiven razplet tekme«, pred dvobojem, ki je za novomeški klub zgodovinskega pomena, pravi trener Mirko Skoko.

 

» Za večino od nas bo to nova izkušnja. Vsi že nestrpno pričakujemo to tekmo, ki je neke vrste nagrada za naše dosedanje delo. Na ekipo Vilijandi HC se pripravljamo tako, kot na vsakega nasprotnika do sedaj. V Estonijo odhajamo pokazat hiter in borben rokomet. Želimo si dobrega in pozitivnega izhodišča pred povratno domačo tekmo«, navdušenja nad pričakovanji ne skriva krožni napadalec Žiga Bradeško.

Tekma bo v soboto, 14. oktobra, ob 16.uri v Viliandi Sporthall Estonija, delilca pravice bosta Norvežana Mads Dahlby Fremstad in Jorgen Jorstad, delegat srečanja pa bo Finec Fredrik Udd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši se v Slovenijo vračajo v nedeljo pozno popoldne, nato pa jih do konca meseca čakajo še štiri naporne tekme. Že v sredo, 18. oktobra, odhajajo na gostovanje v Ivančno Gorico, sobota, 21. oktobra, je rezervirana za povratno tekmo EHF CUP, zadnja sreda v mesecu pripada ligaškemu obračunu z MRK Ljubljana, za konec pestrega rokometnega dogajanja pa Novomeščane v soboto, 28. oktobra, čaka še tekma z Riko Ribnico.