Krka

Leto, ki se počasi, a vztrajno izteka, je bilo za novomeške rokometaše uspešno. V okviru Moškega rokometnega kluba Krka je tekmovalo sedem selekcij in so koledarsko leto večinoma zaključile v zgornjem delu lestvice, izjema je le mladinska ekipa.

 

  • Članska ekipa, liga NLB:

Rokometaši MRK KRKA so po 14-tih odigranih tekmah jesenski del prvenstva zaključili na odličnem 4. mestu prvenstvene lestvice. Nanizali so 7 zmag, 6 porazov in remi, skupno pa imajo pred nadaljevanjem prvenstva na računu 15 točk.

Varovanci trenerja Mirka Skoka bodo s treningi nadaljevali takoj po novem letu, prvo tekmo pa bodo zaradi reprezentančnega premora in EP v rokometu na Hrvaškem, odigrali 10. februarja, ko bodo v domači dvorani gostili ekipo Slovana iz Kodeljevega.

Veseli pa tudi podatek, da je na lestvici najboljših strelcev NLB lige še vedno na prvem mestu Jernej Papež.

 

  • Mladinska ekipa, 1. mladinska liga

 

Mladincem v tej sezoni ne gre vse po načrtih. Uvod v sezono 2017/18 so začeli s številnimi poškodbami igralcev, nosilcev igre, kar se nedvomno pozna tudi na rezultatih. Sedem porazov in tri zmage so nanizali v odigranih desetih krogih, kar zagotovo ni pričakoval nihče. Je pa potrebno poudariti, da je ekipa Krke ena redkih v mladinski ligi, ki tekmuje pod okriljem svojih, doma vzgojenih igralcev in verjamemo, da se bo zmagovalna miselnost pa tudi rezultatska kriza »sprostila« v nadaljevanju sezone. Mladinci za razliko od članske ekipe trenirajo tudi v času počitnic, po praznikih pa jih čaka že obračun s trebanjskim Trimom.

 

  • Kadeti, predtekmovalna skupina CENTER II:

 

Varovanci trenerja Robija Cvikla so jesenki del tekmovanja zaključili na odličnem 2. mestu. V močni konkurenci ekip so zabeležili osem zmag in dva poraza. Krkini kadeti so se poleg imenitnih predstav v tem letu izkazali tudi kot najbolj športna ekipa. Na lestvici fair-play so zasedli najboljše mesto, v izvajanju sedemmetrovk pa so osvojili 2.mesto, takoj za ekipo Grča iz Kočevja.

 

  • Starejši dečki B, predtekmovalna skupina CENTER II:

 

Ekipa starejših dečkov B bo leto 2017 zaključila na vrhu prvenstvene lestvice. Pred dobrim tednom dni so odigrali 10. krog in tako le še potrdili status neporažene ekipe v skupini CENTER II. V vrstah izbrancev trenerja Iztoka Adamčiča pa med najboljšimi strelci izstopa igralec Luka Muhič, ki je na lestvici najboljših strelcev uvrščen na odlično 2. mesto, v letošnjem letu je v statistiko vknjižil  88 golov.

 

 

  • Starejši dečki A, predtekmovalna skupina CENTER II:

 

Izbranci trenerja Iztoka Adamčiča so v letu 2017 odigrali deset tekem državnega prvenstva. Z osmimi zmagami, enim porazom in remijem leto zaključujejo na 2. mestu lestvice in so z dvema točkama za prvouvrščeno ekipo RK Sviš. Tudi v tej selekciji se lahko pohvalijo z najboljšim odstotkom pri izvajanju najstrožjih kazni, saj so vodilno moštvo v tej kategoriji. Poleg tega pa imajo v omenjeni ekipi na drugem mestu odličnega »ostrostrelca« Roka Muhiča, ki je do sedaj zabil že 78 golov. Med deseterico najboljših strelcev v omenjeni selekciji pa je tudi Luka Muhič in sicer na 4. mestu z 69 zadetki.

 

  • Mlajši dečki B, predtekmovalna skupina CENTER II:

 

Najmlajši rokometaši našega kluba veljajo v tej sezoni za najbolj športno ekipo, poleg tega pa bodo leto 2017 zaključili z izjemnimi rezultati. Z osmimi zmagami in porazom so po devetih odigranih kolih vodilna ekipa na lestvici.

 

  • Mlajši dečki A, predtekmovalna skupina CENTER II:

 

Odlične predstave pa so v letošnjem letu krasile tudi varovance trenerja Davida Lipoglavška. Mladi upi MRK KRKA so v konkurenci osmih moštev z enim porazom in osmimi zmagami leto zaključili tik pod vrhom. Zbrali so 16 točk, boljši od krkašev je le Ivanjška ekipa Sviša.

Kljub temu, da je sezona 2017/18 še dolga, do junija, ko se bodo delile medalje in pokali najboljšim ekipam pa verjamemo, da si jih bodo številni rokometaši Krke znova obesili okoli vratu.

Ostale dejavnosti in akcije MRK KRKA:

 

Poleg rednih tekem državnega prvenstva so rokometaši Krke v letošnjem letu sodelovali na številnih turnirjih doma in v tujini. Mlajše selekcije so se že tradicionalno udeležile mednarodnih turnirjev na Madžarskem, v Avstriji, na Hrvaškem, Nemčiji, Bosni in Hercegovini, v okviru Rokometne šole MRK KRKA pa sta bila organizirana tudi dva turnirja v mini rokometu. Članska ekipa je sredi marca sodelovala v humanitarni akciji »Športno srce«, kjer so Luki Kaplanu v trajno last podarili krkin članski dres, v začetku septembra pa so se že tradicionalno odzvali povabilu OZRK Novo mesto in v velikem številu darovali kri.

Ob koncu rokometno bogatega in uspešnega leta 2017 pa se še enkrat zahvaljujemo vsem sponzorjem, donatorjem, staršem in ljubiteljem rokometa za vso podporo, izkazano zaupanje in spodbudo s tribun! Upamo in si želimo, da bi tako uspešno sodelovali tudi v prihodnje.

Hvala  tudi za vsak všeček na Facebook strani, kjer boste lahko tudi v prihodnje spremljali vse v zvezi z aktivnostmi rokometašev MRK KRKA.

Srečno in na snidenje znova v letu 2018 !!!

 

MRK KRKA