Krka

Rokometaši Krke drugi na Igrah prijateljstva v Italiji

Po dveh letih, ko zaradi pandemije korona virusa ni bilo »Iger prijateljstva«, so le-te uspešno izvedli v Trstu v Italiji.

Ob izvrstni organizaciji Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, je 400 mladih športnikov iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Slovenije tekmovalo v šestih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, odbojki, nogometu, šahu in namiznem tenisu.

 

 

 

 

 

 

 

Novomeški športniki so v skupni kategoriji zbrali 28 točk in zaostali samo za Primorsko goransko županijo, tretje mesto je osvojila Furlanija Julijska krajina iz Italije, in četrto ekipa Unsko Sanskega kantona.

 

 

 

 

 

 

 

Zmag so se v posameznih športih veselile košarkarice Krke ter odbojkarji in nogometaši Krke. Rokometaši Krke so pod vodstvom trenerja Robija Cvikla zasedli drugo mesto, odbojkarice ŽOK TPV in košarkarji ekipe Troti tretje mesto, medtem ko so šahisti in šahistke šahovskega društva Krka in združena namiznoteniška ekipa NTK Krka in ŠD SU Novo mesto  zasedli četrto mesto. Med posamezniki si je v šahu Pia Rožmanec priborila srebrno medaljo.

 

 

 

 

 

 

 

Naslednje, že devetnajste »Igre prijateljstva« bo septembra prihodnje leto gostila dolenjska prestolnica.

Other Articles

Mladinska ekipaReprezentanca
Starejši dečkiZanimivost