Krka

Rokometaši Krke po evropski zmagi uspešni tudi v domačem prvenstvu

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v dvorani Marof odigrali zaostalo tekmo 11. kroga v Ligi NLB. Izbranci trenerja Mirka Skoka so gostili ekipo RK Dobova in si zasluženo na račun vpisali obe točki. Srečanje se je končalo s 35:29 (17:13).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani so v boju z zadnjo ekipo lige dosegli pričakovano zmago, s katero so zdaj pri 13 točkah in so skočili na peto mesto prvenstvene razpredelnice. Dobova je tudi v 11. tekmi ostala brez zmage in je brez točk na zadnjem mestu. Čeprav tekme niso odprli superiorno, je bilo hitro jasno, da bo Dobova težko prišla do presenečenja. Po izenačenem uvodu (5:5) so krkaši v nadaljevanju stopili na plin in si v drugem delu prvega polčasa priigrali nekaj več naskoka, na odmor pa odšli s prednostjo štirih golov, v  uvodnih minutah drugega polčasa pa so jo še oplemenitili ter vodstvo hitro povišali na šest golov (19:13), približno takšen naskok pa ohranili do konca. Dobovi je nekajkrat uspelo zmanjšati razliko, a so krkaši vsakič hitro odgovorili in niso dovolili, da bi se tekmec še bolj približal, ter dvoboj varno pripeljali do konca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pri Krki so bili strelsko najbolj razpoloženi Vojislav Vukić s sedmimi ter Marko Nikolić ter Tilen Kukman s po šestimi goli, pri Dobovi je bil najbolj učinkovit Nik Rantah z devetimi.

Že v soboto, 9. decembra, bo Krka gostovala v Slovenj Gradcu, Dobova pa bo igrala proti Urbanscape Loki.

 Izjave po tekmi:

Gašper Horvat, igralec MRK KRKA: » Zavedali smo se, da se moramo skoncentrirati in pozabiti, kaj je bilo na nedeljski evropski tekmi in današnjega tekmeca vzeti maksimalno resno. Na začetku se je pokazalo, da nismo bili pravi, a smo se ob polčasu dogovorili, da bomo povečali razliko in skušali tekmo varno pripeljati do konca. Naredili smo veliko napak, a z našimi izkušnjami in kakovostjo, sta obe točki ostali doma.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nik Rantah, igralec RK Dobova: » Mislim, da smo danes proti Krki prikazali eno boljših tekem, odkar so nekateri igralci šli. Čestital bi svoji ekipi, pa tudi Krki za zasluženo zmago, ter jim želim vso srečo v Evropi in v državnem prvenstvu«.

 

Statistika:  Dvorana Marof, sodnika: Murčehajič, Kastelic.
MRK Krka: Rauh, Avsec 3, Muhič 1, L. Rašo 2 (1), Ščuka 1, Vukić 7 (2), Stanojević 2, D. Rašo 3, Zajc 1, Nikolić 6, Brajer, Lavrič, Kukman 6 (3), Matko, Blaževič, Horvat 3.
RK Dobova: Grudnik, Suban, Gerjovič 2, Stunković, Romih 1, Pintar 2 (1), Pauković, Žitković, Maslovar, Rantah 9 (2), Mladkovič 3, Ferenčak 7, Kozolić 5, Maček.
Sedemmetrovke: Krka 6 (6), Dobova 4 (3).
Izključitve: Krka 6, Dobova 2 minuti.

Rdeči karton: /.

 

Other Articles

Članska ekipaEHF Pokal
Starejši dečki
Borji v spomin