Krka

Rokometaši Krke turnir sklenili takoj za beloruskim milijonarjem SKA MINSK

 

V okviru Štukljevega leta se je v dvorani Marof zaključil dvodnevni mednarodni turnir » KRKA 2018«. Moški rokometni klub Krka, ki je bil organizator turnirja, je na omenjeni turnir povabil še ekipo RD Urbanscape Loka, madžarskega prvoligaša Csurgói Kézilabda Klub, ter belorusko ekipo SKA MINSK, ki je bila tudi zmagovalka omenjenega turnirja. Domačini, ekipa MRK KRKA je turnir sklenila na odličnem drugem mestu, tretje mesto so osvojili Madžari, ekipa Loke pa je turnir sklenila kot četrto uvrščena.

Otvoritev turnirja je pripadla Krkašem, ki so na uvodni tekmi premagali nasprotnika iz Škofje Loke, prvi tekmovalni dan pa sta zaključili madžarska ekipa Csurgói Kézilabda Klub in SKA Minsk, kjer so slavili Belorusi. V sklepnem, sobotnem delu dogajanja, pa sta v tekmi za 3. mesto nastopili ekipi Loke in Csurgói Kézilabda Klub, kjer so se tretjega mesta veselili Madžari, v finalu pa so Belorusi premagali Novomeščane, ki so turnir zaključili na odličnem drugem mestu. Pokale in nagrade sta ekipam podelili direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto, dr. Vida Čadonič Špelič in predstavnica Mestne občine Novo mesto Ivica Menger,  ki sta vsem sodelujočim ekipam zaželeli uspešno sezono, Krkašem pa med drugim tudi čestitali za izjemno odlično organizacijo turnirja, ki je na tribune novomeškega rokometnega hrama kljub dopustniškim dnem privabil veliko ljubiteljev rokometa.

Izjave po turnirju:

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: » Glede na to, da smo šele na začetku pripravljalnega obdobja lahko rečem, da sem zadovoljen. Poskušal sem v teh dneh najti tudi še kakšnega igralca s klopi in mislim, da mi počasi uspeva in sem glede tega res vesel, saj lahko resno računam na nekaj mladih posameznikov. Kar pa se samega turnirja tiče pa sem ponosen, saj se je pokazalo, da smo kot klub sposobni organizacije, ki so jo pohvalili prav vsi sodelujoči. Drugače pa moramo še ogromno delati na obrambi 6-0, da bomo v tem segmentu še bolj agresivni, saj se mi zdi, da preveč razmišljamo le o napadu. Smo napadalna ekipa, ampak so fantje sposobni odigrat veliko bolje v obrambi, na kar bomo do prvenstva še popravili«.

Jan Bevec, igralec MRK KRKA : » Turnir smo uvodoma sicer na prvi tekmi z Loko odprli slabo, pod našim nivojem, kasneje pa strnili obrambo in zmagali, danes pa smo se zoprstavili eni izredno kvalitetni beloruski ekipi, ki ima vse; fizično moč, višino in daljšo klop. Lahko rečem, da smo se na to tekmo maksimalno pripravili, na koncu pa se je pokazala premoč Belorusov, ki so zasluženo osvojili turnir. Nas čaka še slab mesec dni priprav in verjamem, da bomo v tej sezoni dokazali, da smo izredno močna, mlada ekipa, ki je pripravljena še izboljšati rezultat iz lanske sezone«.

Rok Zaponšek, vratar Csurgói Kézilabda » »Veseli smo, da smo se udeležili tega turnirja, kjer so igrale močne ekipe. Videli smo kje smo, veliko stvari moramo še popraviti. Naredili smo nekaj dobrih, pa tudi  nekaj slabih stvari na obeh tekmah. Glede na to, da smo sredi priprav, bomo pač iz tega turnirja potegnili najboljše.  Turnir je bil vrhunski organiziran tako da smo veseli, da smo se ga udeležili. Naša liga se začne v začetku septembra proti ekipi Veszprema. V madžarski ligi so vse ekipe močne, veliko se vlaga v ta šport, zato bo zelo  zanimiva sezona in upam da bo čim boljša«.

Gledalci so lahko v petek in soboto v dvorani Marof uživali v pravem rokometnem spektaklu, kjer so za borbenost poskrbele prav vse sodelujoče ekipe in si na ta način pridobile izkušnjo več, pa tudi potrditev trenutnega stanja pripravljenosti na prihajajočo sezono, ki se za slovenske prvoligaše začne prvi vikend  v septembru.

Rezultati tekem:

Petek, 10. avgust:

MRK KRKA – RD Urbanscape Loka  32:29 ( 16:16)

MRK KRKA: Rašo L. 1, Bevec 1, Didovič 2, Okleščen 3, Pršina 3, Irman, Jakše 3, Klemenčič 4, Rašo D., Papež 7, Kukman 5, Windischer, Matko, Florjančič 2, Tomić, Pavlin, Brajer.

SKA Minsk – Csurgói Kézilabda  32:25 ( 17:13)

Sobota, 11. avgust:

tekma za 3.mesto: RD Urbanscape Loka  – Csurgói Kézilabda  26:31 ( 12:14)

tekma za 1. mesto : MRK KRKA – SKA Minsk 30:34 ( 16:15)

MRK KRKA: Papež 3, Didovič 5, Okleščen 3, Rašo L. 4, Jakše 2, Irman 2, Kukman, Pršina 4, Matko, Rašo D.2, Klemenčič 1, Windischer, Bevec 3, Tomić 1, Brajer, Pavlin.

 

Končni vrstni red turnirja:

  1. mesto : SKA Minsk ( Belorusija)
  2. mesto: MRK KRKA ( Slovenija)
  3. mesto : Csurgói Kézilabda ( Madžarska)
  4. mesto : RD Urbanscape Loka ( Slovenija)

 

Za organizacijo turnirja se MRK KRKA zahvaljuje vse sponzorjem in podpornikom kluba: KRKA d.d., Adria, Roletarstvo Medle, Rolgraf, NLB, Janko Team, Kobra Šentjernej, FS prevozi, KOLPA d.d., Kočevski tisk, Tiskarna Novo mesto, Avtovleka Hren, Biro Electronik s.p., Avtopralnica Blink, Avtomati Armič, Atmosfera caffe, medijski pokrovitelj MEDIA24.

 

Other Articles

Članska ekipaTurnir
Krkaši z Belorusi za 1.mesto
Članska ekipa