Krka

Rokometaši Krke v osmini finala evropskega pokala

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so se pred domačim občinstvom z zmago nad belgijsko ekipo Vise uvrstili med šestnajst najboljših ekip v evropskem pokalu. V zeleno obarvani dvorani Marof so na povratni tekmi 3. kroga na kolena položili večkratnega udeležena EHF CUP, ekipo HC Vise iz Belgije, za katero je nekaj sezon igral tudi nekdanji krkin rokometaš Matej Flajs.  Tekma se je končala s 37:31 (23:15).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izbranci trenerja Mirka Skoka so bili sicer v uvodnem krogu prosti, v drugem so izločili estonski Vilijandi, drevi pa tudi belgijski Vise. Rokometaši Krke so levji delež na poti do osmine finala opravili že pred tednom dni v Belgiji, svojo premoč nad Visejem pa potrdili tudi na današnjem povratnem dvoboju v dvorani Marof, in ljubiteljem rokometa znova ponudili izjemen rokometni večer. Novomeščani so vse dvome o napredovanju razrešili v prvi polovici tekme. V tem obdobju srečanja so Belgijce zasenčili v vseh prvinah igre in si nekajkrat priigrali osem golov prednosti (19:11, 20:12, 23:15).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkin strateg Mirko Skoko je v drugem polčasu priložnost za dokazovanje ponudil svojim manj obremenjenim varovancem, tako da so se jim gosti približali na tri gole (29:26). V zadnjem delu tekme pa so znova zaigrali odločno in povedli s 35:29, na koncu pa slavili s 37:31.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pri Novomeščanih, ki bodo svojega naslednjega mednarodnega tekmeca dobili v torek dopoldne na žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju, je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Veljko Stanojević z osmimi goli, Marko Nikolić je dosegel šest zadetkov.

Izjave po tekmi:

Aljaž Lavrič, igralec MRK KRKA: “Glede na prikazano tudi v gosteh v Belgiji, je bila današnja zmaga pričakovana. Za pripravo na nasprotnika smo imeli dovolj časa, na tekmo smo prišli spočiti in odigrali tekmo tako, kot smo se dogovorili. Evropske tekme so za nas res lepa nagrada, osebno pa sem bolj osredotočen na domače prvenstvo.”

Hamza Hadžić: “Igrali smo proti zelo močni ekipi, ki igra odlično obrambo, je pa tudi izjemno hitra v tranziciji. Mi smo dali vse od sebe, čeprav sta nam manjkala dva poškodovana igralca, smo pa, lahko rečem z našo igro vseeno zadovoljnji. Nam se na žalost ni uspelo uvrstiti naprej, bi pa čestital ekipi Krke za napredovanje in jim res želim vso srečo v nadaljevanju.”

Statistika: Dvorana Marof, sodnika: Hofer in Schmidhuber (oba Avstrija).
MRK Krka: Rauh 1, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 1, Muhič 1 (1), L. Rašo 2 (1), Vukić 5, Stanojević 8, D. Rašo 4 (1), Zajc, Nikolić 6, Brajer, Lavrič, Kukman 5 (2), Matko, Horvat 3.
HC Vise: Plessers, Delatte, Maes 2, Devisch 1, Ranc, Destexhe 5, Massat, Bourget 5 (5), N’Guema-Mantion 6, Kiefer-Huells 1, Vancosen 7, Boyon 4, Bello, Hadžić.
Sedemmetrovke: Krka 5 (5), Vise 5 (5).

Izključitve: Krka 10, Vise 10 minut.
Rdeči karton: /.

Izbrance trenerja Skoka že v sredo, 6. decembra, čaka nova tekma v državnem prvenstvu. V domači dvorani bodo v 11. krogu gostili ekipo z dna prvenstvene lestvice, RK Dobova.

Other Articles

Starejši dečki
Mini rokomet