Krka

V dvorani Marof je ekipa starejših dečkov B v 3. krogu četrtfinalne skupine C gostila RK Kronos in tekmo v sila napeti končnici izgubili s 24:26 (10:13).

Potem ko so varovanci trenerja Iztoka Adamčiča v četrtek že odigrali tekmo v Velenju in se iz Šaleške doline vrnili brez izplena, so tokrat naleteli na še eno trdoživo ekipo, ki jim je povzročala nemalo težav. Krkaši so sicer do polovice prvega polčasa bili enakovreden nasprotnik gostom in se do 19. minute tekme izmenjavali v vodstvu, potem pa so sledili napake, ki so jih gostje izkoristili in z delnim izido 0:4 uspeli spreobrniti potek srečanja v njihov prid. Novomeščani so do polčasa uspeli zaostanek nekoliko omiliti in na polčas odšli pri rezultatu 10:13.

Drugi polčas so Krkaši začeli bolj obetavno, saj so hitro znižali zaostanek iz prvega dela, v 30. minuti pa so po zadetku Jona Krašovca uspeli srečanje znova postaviti v izhodiščni položaj ( 13:13). Gostje so sicer znova odgovorili na nalet Novomeščanov, ki so se uspeli zbrati in zaigrali podjetneje, a veselje ni trajalo dolgo. Fantje so v ključnih trenutkih tekme znova popustili in ekipi Kronosa dovolili, da so na lahek način zadevali in s tem preprečili Krkašem, da bi slavili drugo zmago v skupini. Končni rezultat tekme je bil 24:26 v korist gostujoče ekipe RK Kronos, ki se je po današnji zmagi izenačila z trenutno vodilno ekipo RK Gorenje Velenje, Krkaši pa v omenjeni skupini trenutno zasedajo na 3. mesto.

Statistika: Rajh 3, Krašovec 1, Medle 2, Škufca 9, Derganc, Đukić, Reba 4, Gornik, Pirh 3, Ščuka 2.

Naslednjo tekmo bo ekipa SDB odigrala v gosteh, v 4. krogu četrt finalne skupine C Novomeščani gostujejo v Slovenj Gradcu.