Krka

Ekipa starejši dečkov B je popoldne odigrala drugo tekmo v letošnji sezoni in tudi tokrat z zmago zapustila igrišče. Tokrat so gostili ekipo RK Metlika, tekma se je končala z rezultatom 35:21 (17 :11).

Čeprav bi morali Novomeščani današnjo tekmo odigrati v gosteh, pa so v Novo mesto prišli rokometaši Metlike, saj njihova dvorana zaradi prenove še ni nared za tekmovanja. Ne glede na okoliščine, so krkaši dobro izkoristili domač teren in brez težav prišli do novih točk v predtekmovalni skupini CENTER II.

Trener Iztok Adamčič je lahko na svoje fante upravičeno zadovoljen, saj so v tekmo vstopili odločno in prepričani v novo zmago. S pravo mero borbenosti so pokazali dobro rokometno igro, v kateri so uživali tudi gledalci na tribunah dvorane Marof. Prvi del srečanja so odigrali v svojem slogu in gostom povzročali kar nekaj sivih las. Ob polčasu so vodili za šest, v nadaljevanju tekme pa prednost z agresivno igro v obrambi in domiselnimi akcijami v napadu prednost še podvojili. Ekipi sta se ob koncu razšli pri rezultatu 35 :21.

MRK KRKA: Muhič Ma., Nahtigal, Škufca 1, Nemanič, Zajc 5, Strmole 4, Urbas, Pirh 2, Muhič L. 9, Lešnjak, Jereb 3, Udovč 11.

V naslednjem krogu bo ekipa SDB gostila še eno Belokranjsko zasedbo. V novomeško dvorano Marof prihaja ekipa RK Črnomelj, ki po dveh odigranih tekmah še nima zmage, medtem ko so rokometaši MRK KRKA s štirimi točkami trenutno vodilna ekipa v skupini CENTER II.