Krka

Skoko: Nedvomno gre za zgodovinski uspeh kluba

Rokometaši Krke so, potem ko so minulo soboto odigrali zadnjo ligaško tekmo in se od izjemne sezone poslovili z zmago, že na zasluženih počitnicah. Trener Mirko Skoko, ki mu je s fanti uspelo narediti to, o čemer nihče ni niti sanjal, je nad zgodovinskim rezultatom navdušen… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sezona 2022-23 je pod streho. Z ekipo si uspel narediti izjemen napredek, rezultati so vrhunski. Kako se je ta pot začela in kje vidiš ključ do uspeha?

Ko smo izpadli iz najmočnejše lige, nismo delali prevelike panike. Vsi skupaj smo se pogovorili in predvsem tehtali v to smer, kaj nam manjka, kaj moramo še narediti z ekipo. Uprava je poskrbela za to, da smo imeli sredstva, na meni pa je bilo, da sem poskrbel za ekipo, ki bi bila konkurenčna. In mislim, da nam je vsem skupaj to tudi uspelo. Čez prvo B ligo smo prišli na dokaj lahek način, v letošnji sezoni pa nam je uspelo več, kot smo pričakovali. Nedvomno gre za zgodovinski uspeh kluba.

Kaj igralcem in upravi, pa tudi slovenski rokometni javnosti nasploh pomeni nastop KRKE v pokalu EHF. Kaj pričakujete?

Nekih velikih pričakovanj nimam, mislim pa, da je to velika nagrada za fante, upravo in za novomeški šport. Mislim, da je to en velik mejnik v zgodovini novomeškega kluba Krka, ki bo večno zapisan. Upam, da je to šele začetek, da ne bo prvič in zadnjič.

Ekipa, ki je zrežirala sanjski uspeh med elito pa tudi v pokalnem tekmovanju, v prihodnji sezoni ne bo več ista. Na koga od fantov, ki so klub po sezoni zapustili, si še posebej ponosen.

Vsi so pustili velik pečat v Novem mestu in so v veliki meri zaslužni za ta rezultat. Če najprej omenim  Vladana Lončarja, ki je bil z nami tri leta, bil je tudi kapetan in je fante odlično vodil na igrišču in izven. Potem je tukaj še Žan Grojzdek . Vsi vemo, kako dober obrambni igralec je, pa tudi Uroš Knavs, o katerem ni treba izgubljati besed, toliko lepega smo o njem že povedali. On je biser slovenskega rokometa, samo to lahko rečem. Veliko delo v ekipi je s svojimi izkušnjami opravil tudi Blaž Nosan, še posebej takrat, ko se je poškodoval Lončar. Nosan je imel v prvem delu sezone nekaj težav s poškodbami, v nadaljevanju pa je opravil svoje delo tako, kot sem od njega tudi pričakoval. Vse štiri bom pogrešal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velik faktor v ekipi je bil tudi vratar Jure Blaževič.

Ja. On je bil, lahko rečem, naša največja okrepitev. Dal nam je neko sigurnost v obrambi, torej to, kar smo potrebovali in največja kocka v mozaiku pri našem uspehu. Je izjemno dober vratar, predvsem pa dober fant, s pravim karakterjem. Kar se okrepitev tiče, smo imeli res srečo.

Z uspehi, ki jih je nizala Krka, se je povečal tudi obisk v domači dvorani. Bo ta dovolj velika za tekme v evropskem pokalu? Kaj obiskovalci in ljubitelji rokometa lahko pričakujejo?

Upam, da bo obisk evropskih tekem še boljši. Sicer ne vem še, ali se bodo tekme  po pravilih EHF lahko igrale v Marofu, morda v dvorani Leona Štuklja ali kje druge, to bomo še izvedeli. Drugače pa menim, da smo obiskovalcem prikazali lep, dopadljiv in borben rokomet in nas nobena ekipa ni »razbila«, še manj pa nadigrala. Verjamem, da je bila publika letos z našimi predstavami zadovoljna. Tudi takrat, ko smo tekmo izgubili, so prihajali s tribun in me tolažili, kar je bil znak, da čutijo z ekipo. Konec koncev si želim, da bi bila drugo sezono dvorana Marof še bolj polna. To si zaslužijo in želijo tudi igralci.

 

Other Articles

Članska ekipaIntervju
Članska ekipa