Krka

Slaba realizacija pokopala upe v zmago

Ekipa mladincev je to popoldne v dvorani Marof v prvem krogu državnega prvenstva gostila novinca v najmočnejši mladinski ligi, ekipo ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak. Novomeščani so tekmo izgubili zavoljo lastnih napak, srečanje se je končalo s 26:31 (11:15).

Krkaši so tekmo začeli v krču, gostje pa so tremo Novomeščanov izkoristili že od uvodnih minut. Varovanci trenerja Sama Juga niso našli recepta za razpoložene goste, ob polčasu so zaostajali za štiri gole, v drugem delu pa so zaradi slabe realizacije zaostanek še povečali, v obrambi pa delovali nezbrano, kar jih je na koncu stalo ugodnega rezultata.

Jaka Berk, MRK KRKA: “ Pričakovanja pred začetkom tekme so bila velika, videlo se je, da je bila na tej prvi tekmi v sezoni prisotna trema. Verjeli smo, da lahko zmagamo to ekipo, na koncu pa je bil razlog za poraz podcenjevanje nasprotnika. Mislili smo, da bomo do zmage prišli na lahek način, a temu ni bilo tako. Preveč napak smo naredili, zgrešili preveč čistih strelov, v obrambi pa bili preveč statični. Žal se je vse to poznalo na rezultatu. Upam, da se bomo v tednu, ki sledi, skušali pobrati in se na naslednjega nasprotnika kar najbolje pripraviti in v Ivančni Gorici pokazali, česa smo zmožni”.

MRK KRKA: Rauh, Muhič, Nosan, Berk 2, Udovč, Škrinjar 5, Zajc 5, Strmole 4, Kokalj, Emeršič 8 (2), Urbas, Goleš, Vidmar 1, Jereb 1.
ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK: Balažič, Šalamon, Šnajdar 4, Dubrovski, Šegula 2 (1), Gliha 6, Šnajdar, Butara 4, Rot 11 (4), Podmenik 1, Pucihar 1, Rot 2.

Sedemmetrovke: MRK KRKA 4 (2), ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 6 (5)
Izključitve: MRK KRKA 4 minut, ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 12 minut

Naslednja tekma bo danes teden v gosteh pri ekipi RK Sviš v Ivančni Gorici.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa
Darovanje krvi je Krkašem v krvi