Krka

Za ekipo starejših dečkov B je izjemna sezona, za njimi pa izredno uspešen in zmagovit dan, saj so na finalnem turnirju četverice najboljših ekip v Sloveniji v kategoriji starejših dečkov B (letniki 2008 in mlajši) v celjski dvorani Zlatorog pometli s konkurenco in osvojili naslov državnega prvaka za sezono 2021/22.

Na današnji zaključni turnir so se poleg ekipe MRK KRKA uvrstili še rokometaši RK Trimo Trebnje, RK SVIŠ iz Ivančne Gorice ter gostitelji turnirja RK Celje Pivovarna Laško.

Krkaši so bili na današnji zadnji dve tekmi v sezono dobro pripravljeni, saj so uvodno tekmo turnirja zanesljivo dobili, potem ko so na polfinalni tekmi z rezultatom 29:19 ( 13:10) Premagali ekipo RK Sviš, v finalu pa po napeti in dokaj izenačeni tekmi v sami končnici na kolena spravili večne rivale, ekipo RK Trimo Trebnje, ter po dveh zmagah zasluženo slavili naslov državnega prvaka za sezono 2021/22.

Izjave po tekmi: ( pripete tonske izjave)

Trener Iztok Adamčič

Erazem Kovač, igralec SDB

Črt Peterlin, igralec SDB

Retultati tekem:

RK Celje Pivovarna Laško: RK Trimo Trebnje 19:22 (10:11)

MRK KRKA: RK Sviš 29:19 (13:10)

Tekma za 3. mesto:

RK Celje Pivovarna Laško: RK Sviš 24:11 (7:5)

Tekma za 1. mesto:

MRK KRKA : RK Trimo Trebnje 26:20 (12:12)

Končna razvrstitev:

1.mesto – MRK KRKA

2. mesto – RK Trimo Trebnje

3.mesto – RK Celje Pivovarna Laško

4.mesto- RK SVIŠ Ivančna Gorica

Na turnirju je bil za najboljšega vratarja izbran Enej Rangus, nagrado mu je predal vratar slovite španske rokometne ekipe FC Barcelona Perez de Vargas.

Za ekipo državnih prvakov so igrali: Žiga Resnik, Črt Peterlin, Erazem Kovač, Borja Hrovat, Aljaž Tratar, Lukas Fifolt, Gašper Kovač, Tom Ambrožič, Grega Blažič, Dušan Krbanjević, Nik Pust, Maj Strašek, Gjorgi Serafimov, Matevž Cimermančič, Enej Rangus, Lan Marin.