Krka

Starejši dečki B tekmo pred koncem že v polfinalu

Ekipa straejših dečkov B je odigrala še drugo prvenstveno tekmo v tem tednu. Potem ko so v četrtek obe točki odščipnili ekipi Urbanscape Loka, so tokrat pred domačimi gledalci premagali še ekipo RK Kronos. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so slavili s 37: 28 (21:15).

Tekmeca sta bila v uvodnih minutah tekme še enakovredna, od 13. minute naprej pa so pobudo prevzeli Novomeščani. Do polčasa so si zavoljo odlične igre v obrambi in napadu že priigrali zajetnešo prednost šestih golov, ki pa jo gostje v nadaljevanju tekme niso uspeli izničiti. Do konca srečanja se je pokazala kakovostnejša igra Krke, ki je vse do izteka igralnega časa držala visok ritem tekme in na koncu povsem zasluženo slavila s 37:28.

Statistika: Burgar, Rangus, Kovač E.11, Kovač G., Peterlin 9, Cimermančič, Resnik 1, Fifolt 1, Karabanjevič, Grden, Hrovat 7, Ambrožič 2, Pust 2.

Novomeščane, ki so se še utrdili na prvem mestu v četrt finalni skupini A čaka še zadnja tekma v tem delu tekmovanja, pomerili se bodo z drugouvrščenimi Ločani, ki pa za Krko zaostajajo preveč, da bi jih ogrozili na vrhu lestvice. Tako se bo Krka brez težav, kot prvouvrščena in neporažena ekipa uvrstila v polfinalni del tekmovanja.

Other Articles

Kadetska ekipa
Starejši dečki