Krka

Ekipa starejših dečkov A je včeraj v 2.krogu polfinalne skupine C gostovala v Škofji Loki in si na račun zanesljivo vpisala nov par točk. Gostitelji so na koncu športno priznali premoč kakovostnejši ekipi Krke, ki je temo dobila s 37:26 (11:17).

Novomeščane je že od uvodnih minut krasila borbena igra, saj so uspešno narekovali oster tempo skozi celotno tekmo. Prvi del so zaključili s šestimi goli prednosti in si zagotovili mirno nadaljevanje srečanja. Kljub prednosti so varovanci trenerja Iztoka Adamčiča do konca tekme ohranili dovolj motivacije in zbranosti za drugo zaporedno zmago v polfinalni skupini. Končni izid tekme je bil 37:26 v korist Krke.

Statistika: Kaplan 7, Butala 6, Kanc 4, Pust 4, Cesar 3, Zajc 3, Kastelec 2, Kastelic 1, Lukše, Rangust, Bartolj.

Ekipa SDA v naslednjem krogu čaka še eno gostovanje, njihov gostitelj bo ekipa iz Mokerca.

 

 

 

 

 

 

 

Do zelo pomembne zmage pa so včeraj v domači dvorani prišli tudi starejši dečki B. Z izjemno predstavo so na kolena spravili ekipo RK Trimo Trebnje in tekmo ob zadnjem sodniškem žvižgu zaključili s štirimi goli prednosti, tekma 2. kroga v polfinalni skupini A se je končala s 31:27 (14:9).

Novomeščani so v tekmo krenili odločno in v veliki želji po zmagi, kar se jim je na koncu tudi obrestovalo. Tekmeca sta bila v prvem delu prvega polčasa bolj ali manj izenačena, potem pa so na igrišču pobudo prevzeli krkaši, ki so do polčasa ohranili prednost petih zadetkov (14:9).

Tudi v nadaljevanju srečanja so več želje in borbenosti prikazali Novomeščani, ki so uspešno zadržali prednost iz prvega dela in na koncu zanesljivo premagali večnega rivala, tekma se je končala s 31:27.

Statistika: Rangus, Kovač E.12, Kovač G.3, Peterlin 2, Cimermančič, Resnik 5, Fifolt 1, Tratar 4, Serafimov, Krabanjević, Strašek, Horvat 2, Blažič, Ambrožič, Pust 2.

Ekipo SDB v nadaljevanju tekmovanja za naslov državnega prvaka čaka še pomembna tekma z Ribnico, ki bo nasprotnik Krke v naslednjem krogu.