Krka

Dopoldne sta se v športni dvorani Marof odvijali tekmi starejših dečkov A in B, obe ekipi sta gostili tekmece iz Ivančne Gorice. Rokometaši Krke so bili tudi tokrat uspešnejši od vrstnikov iz RK Sviš, saj sta obe ekipi vknjižili zmago, s tem pa se le še utrdili tik pod vrhom lestvice v skupini CENTER II.

SDB; MRK KRKA – RK Sviš 35:13 (18:8)

Za ekipo starejših dečkov je peta odigrana tekma. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so tako zabeležili četrto zmago v skupini, enkrat pa bili v  gosteh neuspešni. Tudi tokrat so proti Svišu prikazali veliko mero borbenosti, v napadu bili skoncentrirani ter domiselno zaključevali napade. V statistiko strelcev so se vpisali vsi rokometaši razen vratarja in si ob koncu tekme zaslužili vse pohvale s strani trenerja. Nova preizkušnja čaka ekipo SDB, ki se z osmimi točkami nahajajo na odličnem drugem mestu v Črnomlju.

Statistika: Kastelec 6, Pust 4, Palka 1, Lukše 4, Butala 5, Cesar 1, Zajc 2, Progar 3, Kaplan 6, Kastelic 3, Bartolj.

SDA; MRK KRKA – RK Sviš  34:30 (14:13)

Pred dobrim mesecem in pol premora, je ekipa SDA v domači dvorani gostila četrto uvrščeno ekipo RK SVIŠ iz Ivančne Gorice in zabeležila tretjo zmago v sezoni. Novomeščani so v tekmo krenili samozavestni in željni zmage, kar jim je na koncu tudi povsem uspelo. Čeprav je prvi del tekme potekal v več ali manj izenačenem duhu, pa so Krkaši v nadaljevanju koncu le pokazali pravi karakter in borbenost, ter si na račun vpisali novi dve točki.

Statistika: Drnovšek, Pust 1, Smolič 5, Derganc 8, Golob 2, Janežič 2, Butala 5, Kaplan 2, Gabrič, Ščuka 6, Blažič 3.

Naslednjo tekmo bodo varovanci trenerja Iztoka Adamčiča v začetku decembra odigrali v gosteh pri RK Krško.