Krka

Starejši dečki polovično uspešn

Starejši dečki A in B so v 7. krogu gostovali v Ivančni Gorici, njihov gostitelj je bila ekipa RK SVIŠ.

Pričakovanega vročega derbija med trenutno vodilnima ekipama SDB med Krko in Svišem gledalci niso občutili, saj so gostitelji visoko premagali Krko, ki je po šestih zaporednih zmagah v predtekmovalni skupini CENTER II doživela prvi poraz v sezoni. Rezultat tekme je bil 30:14 (17:5).

Krkaši so tekmo začeli v krču, domačini pa so že v uvodnih minutah z agresivno obrambo in strpno igro v napadu povsem zasenčili Novomeščane, ki so na odmor odšli z neulovljivih dvanajst golov zaostanka. Krkašem igra tudi v drugem polčasu ni stekla, naredili so številne tehnične napake, kar so gostitelji s pridom izkoristili in na koncu zasluženo zmagali, s tem pa prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici.

Statistika:

Rajh 2, Krašovec, Medle 1, Škufca 7, Đukić, Reba 1, Gros 2, Movern, Pirh, Pavlin 1.

Povsem drugačno predstavo pa so v telovadnici OŠ Stična prikazali starejši dečki A, ki tudi po današnji tekmi ostajajo edina neporažena ekipa v skupini CENTER II. Srečanje se je končalo z visoko zmago Krke, rezultat tekme je bil 25:47 ( 9:25).

Novomeščani so povsem zasluženo osvojili nov par točk, potem ko so ekipi SVIŠ-a zadali tretji poraz v sezoni. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so dvome o zmagovalcu razblinili že na polovici prvega dela tekme. Ob polčasu so na odmor odšli s +16 in kljub visoki prednosti v nadaljevanju tempo igre le še stopnjevali in si na koncu vpisali nov par točk.

Statistika: Muhič Ma., Nahtigal, Rajh, Rataj 1, Nemanič 2, Zajc 6, Strmole 7, Muhič L. 15, Lešnjak, Jereb 8, Udovč 8.

Ekipi starejših dečkov A in B v naslednjem krogu odhajata na gostovanje v Črnomelj.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa