Krka

Turnir osvojili Celjani, Krkaši četrti

V dvorani Marof se je sinoči zaključil mednarodni rokometni turnir “KRKA 2017”, ki ga je v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto in generalnim sponzorjem Tovarno zdravil Krka d.d. pripravil Moški rokometni klub Krka. Turnir, ki velja za enega najodmevnejših na Dolenjskem in širše, je v dveh dneh v dvorano Marof privabil kar veliko število obiskovalcev, ki so si lahko ogledali odlične rokometne predstave ekip, ki jih sicer v Novem mestu ne vidimo pogosto. Poleg domačinov, MRK KRKA, so na turnirju nastopili še aktualni državni prvaki, ekipa RK Celje Pivovarna Laško, beloruska ekipa SKA Minsk in madžarska Grundfos Tatabánya Kézilabda Club, ki jo vodi nekdanji trener Celja, Vladan Matić.

Vse ekipe so omenjeni turnir namenile predvsem uigravanju pred skorajšnjim začetkom prvenstva, zato rezultat niti ni bil v prvem planu. Zmagovalci turnirja – Celjani, so tako po dveh zmagah – proti Krki in Ska Minsk osvojili turnir v Novem mestu, to pa je za njih tudi dobra uvertura za nadaljevanje napornega pripravljalnega obdobja.

V Novo mesto smo prišli s težkih desetdnevnih priprav, bili smo zelo motivirani, tudi jaz osebno, saj je to moje domače mesto. Cilj je bil seveda prikazati dobro igro in osvojiti turnir, kar nam je na drugi tekmi v drugem polčasu tudi uspelo, saj smo stisnili v obrambi in do petdesete minute prejeli le pet golov“, je po turnirju povedal Novomeščan in bivši igralec Krke Jan Jurečič, ki se konec prihodnjega tedna z ekipo odpravlja na še en močan turnir v Nemčijo.

Nekoliko nezadovoljen pa je bil s četrtim mestom kapetan domače ekipe, David Didovič: “Glede na to, da smo prvo tekmo proti Celju dobro odigrali, se res borili do zadnjih minut, pa smo v tekmi za tretje mesto naredili preveč tehničnih napak. Enostavno nas je zmanjkalo na koncu. Ampak to je še vse čas pripravljalnega obdobja in mislim, da bomo na prvenstvu, ki se začne čez slabe tri tedne pokazali veliko več. Lahko pa rečem, da je bil sam turnir na splošno dobro organiziran, gostili smo močne ekipe, v Marofu je bilo odlično vzdušje in atmosfera nasploh“.

Rezultati tekem:

Četrtek, 17.8.

1. tekma : Grundfos Tatabánya Kézilabda Club : SKA Minsk 28 : 29 (11:13)
2. tekma : Moški rokometni klub KRKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 34 : 38 (17:19)

Petek, 18.8.2017
3. tekma za 3. mesto – Moški rokometni klub KRKA : Grundfos Tatabánya Kézilabda Club 21 : 32 (10 :18)
4. tekma za 1. mesto- RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : SKA Minsk 43 : 28 (20:17)

dk-turnirkrka2017-mrkkrka-rkcelje-12051_1024x683

V Moškem rokometnem klubu Krka si želimo, da bi tovrstni turnirji postali tradicionalni, hkrati pa se za sponzorstvo pri organizaciji turnirja zahvaljujemo Mestni občini Novo mesto ter našemu generalnemu sponzorju Tovarni zdravil Krka d.d.

Other Articles

Kadetska ekipaMlajši dečkiStarejši dečkiTurnir