Krka

Zarabec: Pravi pokazatelj dela med premorom bo že prvi, drugi krog

Rokometaši Krke so uspešno zaključili pripravljalno obdobje, sledi le še nekaj treningov do prve tekme v novi sezoni. Varovanci trenerja Romana Zarabca, ki bo na mestu glavnega trenerja že drugo leto zapored, le še odštevajo dneve do sobote, ko v dvorano Marof prihaja prvi nasprotnik, ekipa iz Slovenj Gradca. Priprave so Novomeščani večinoma opravili v domačem okolju, v tem obdobju odigrali devet pripravljalnih tekem, za njimi je tudi uspešno zaključen turnir, ki so ga v močni konkurenci ekip (RK Trimo in beloruski Tratran Prešov) tudi osvojili.

Pred vami je še nekaj dni do začetka prve tekme v sezoni. Kako ocenjujete pripravljalno obdobje?

Pripravljalno obdobje ocenjujem z mešanimi občutki. Lahko povem, da smo imeli v tem času kar nekaj poškodb, ki jih še saniramo, poleg tega smo zadnjih štirinajst dni brez zunanjih igralcev, ampak smo se znašli in nekako eksperimentiramo. Upam, da bomo do konca tedna kompletni in zato me obdajajo mešani občutki, kot sem že dejal. V tem času smo dobro trenirali in odigrali kar precej pripravljalnih tekem, s fanti smo se konec prejšnjega tedna družili, imeli team building. Pravi pokazatelj naše pripravljenosti, tako taktične kot fizične bo že prvo kolo v soboto.

V letošnji sezoni se je klub okrepil na poziciji desnega zunanjega, iz Srbije ste pripeljali tudi vratarja. Kako sta se vklopila v ekipo. Ste zadovoljni, sta dodana vrednost v ekipi?

Naš klub tvori jedro mladih, perspektivnih igralcev in mislim, da sta novinca, poleg ostalih, zagotovo dodana vrednost v ekipi in bosta nedvomno pripomogla k rezultatu. Njuno delo ocenjujem kot zelo pozitivno, saj sta se v ekipo odlično vklopila in lahko rečem, da smo z njima zadeli v polno tako z igro kot z odnosom na in izven igrišča.

Katere igralce bi morda izpostavili, kdo vas je najbolj presenetil z vidika napredka?

Zopet poudarjam; imamo mlado ekipo, kjer je opaziti še izrazita nihanja. Denimo Jernej Avsec »grabi« s polnimi koraki, škoda le, da je prišlo do poškodbe nosu pri Marku Batagelju…Težko izpostavljat vsakega posebej. Upam, da se bo nosilec igre, srednji zunanji, Tilen Kukman postavil na še višji nivo, kar se od njega tudi pričakuje, saj ima znanje in vse karakteristike, da postane vrhunski srednji igralec. Kot sem že omenil, je težko izločit posameznika. So vzponi in padci, ampak potrebno je ekipo gledat in jemat kot celoto. Na vseh igralnih mestih imamo po dva dobra, kakovostna igralca in računam, da bo to tvorilo celoto, ki bo rezultatsko uspešna.

V ekipi je veliko mladih igralcev….na kakšno minutažo lahko računajo?

Dejstvo je, da je vsak nasprotnik drugačen in priprava na določeno tekmo se razlikuje in zahteva drugačne prijeme. Vedeti morajo, da lahko z moje strani računajo na popolno podporo in možnost za dokazovanje. Da pa ima kdo od teh mladih že rezervirano mesto v prvi postavi, pa je preuranjeno govoriti. Računam na vse, odvisno od dnevne forme, razpoloženja.

Kje so vaše prednosti pred drugimi ekipami. Na kaj stavite?

Znova bi izpostavil mladost. Tudi tekalno in fizično se kar močno dvigujemo. Stavim na discipliniran napad in organizirano obrambo ter hitro, kombinatorno igro.

 Kakšni so cilji in želje za letošnjo sezono?

Ja, glede na stanje pripravljenosti vsi pričakujejo tudi rezultate in kot sem že večkrat omenil, bo nekje realno sliko prikazal morda prvi, drugi krog. Poudarjam, da je Krka s to ekipo lahko v zlati sredini. Mislim, da bo letošnje prvenstvo izredno izenačeno, sam sem mnenja, da bodo mesta od petega navzdol še posebej strnjena z ekipami, ki so podobne naši. Želim si, da bi prikazovali dobre igre, se pa tudi zavedam, da bodo vzponi in padci, kje bomo končali, je pa ta trenutek še nemogoče napovedat.

Srečno in brez poškodb!

Other Articles

KlubTurnir
Članska ekipa