Krka

Pokal Slovenije- Krka & Slovenj Gradec

V Trebnjem so danes izžrebali polfinalna para rokometnega pokala Slovenije. Gostitelji iz Trebnjega se bodo v petek, 5. aprila, ob 17.30 pomerili z igralci Kopra. Dve uri in pol kasneje bo sledil še dvoboj Krke in Slovenj Gradca.

Največje presenečenje so v četrtfinalu pripravili varovanci trenerja Mirka Skoka, ki so z 31:26 izločili favorizirane Celjane. Tokrat jih v Trebnjem čakajo Slovenjgradčani. Krkin strateg Mirko Skoko pred dvobojem ni brez skrbi, saj ima njegovo moštvo precej težav s poškodbami. “Tekmovanje na treh frontah je pustilo precejšnje posledice, saj je zaradi zdravstvenih težav kar nekaj igralcev izven pogona. Toda to ne spreminja naših ambicij, saj želimo osvojiti pokal, v katerem smo že nekajkrat izpadli v polfinalu ali izgubili v finalu. Gre za tekmovanje, v katerem lahko vsak premaga vsakega. Zagotovo pa nas s Slovenjgradčani čaka težka tekma,” je sklenil Skoko.

Sodelujoče klube prvi vikend v aprilu čaka tudi denarna nagrada v skupni višini 20 tisoč evrov, ki jo zagotavlja klub gostitelj. Polovico bo prejel zmagovalec, četrtino drugi finalist, ekipi, ki se bosta potegovali za bron, pa bosta prejeli vsaka po 2.500 evrov.

 POKAL SLOVENIJE ZA MOŠKE:

 Polfinale, petek, 5, april, ob 17.30:
RD KOPER : RK TRIMO TREBNJE (prenos na TV Slovenija 2)

Ob 20.00:
MRK KRKA : RK SLOVENJ GRADEC (spletni prenos na YouTube kanalu RZS TV)

Tekma za 3. mesto, sobota, 6. april, ob 14.30:

PORAŽENEC POLFINALA 1 : PORAŽENEC POLFINALA 2 (spletni prenos na YouTube kanalu RZS TV)

Finale, sobota, 6. april, ob 17.30:
ZMAGOVALEC POLFINALA 1 : ZMAGOVALEC POLFINALA 2 (prenos na TV Slovenija 2)

Other Articles

Zanimivost
Članska ekipaEHF Pokal