Krka

Rokometaši Krke evropsko pot sklenili med osem najboljših

V novomeški dvorani Marof so rokometaši Krke, ki so bili zaradi bolezni in poškodb močno zdesetkani, končali nastope v evropskem pokalu. Na povratni tekmi četrtfinala so na domačem igrišču pred številnimi domačimi ljubitelji rokometa izgubili z grškim Olympiakosom z 19:25 (10:10). Grki so bili boljši že na prvi tekmi z 31:26.

Krka je pred uvrstitvijo v četrtfinale v tem tekmovanju začela v drugem krogu in takrat zanesljivo opravila z estonskim Viljandijem, v tretjem je izločila belgijski Vise, v osmini finala pa Slobodo Tuzlo. Olympiacos, pri katerem igra tudi slovenski rokometaš Miha Kavčič, je po vrsti premagal italijanski Sassari, hrvaški Trogir in italijanski Brixen.

V četrtfinalu pa je bil pirejski klub previsoka ovira za izbrance trenerja Mirka Skoka. Ti so si pet golov zaostanka nabrali že v gosteh, a so kljub temu napovedali, da se ne bodo predajali vnaprej. V prvem delu povratne tekme so bili še kolikor toliko enakovredni. Začetni zaostanek 2:6 so še znižali na 5:6 in bili potem do polovice tekme blizu Olympiacosu, Marko Nikolić je v 35. minuti še zadel za vodstvo z 8:7, Gašper Horvat pa tik pred koncem prvega polčasa za 10:9. Krkaši so nazadnje vodili pri 12:11 v začetku drugega dela, potem pa je sledil niz gostov, ki so si na hitro priigrali tri gole naskoka (17:14). Približno takšno razliko so ohranjali večji del nadaljevanja, tako da Krka ni imela realnih možnosti ne za zmago na današnji tekmi, pa tudi ne za preobrat v seštevku.Grki so ob koncu zmago le še potrdili z najvišjim vodstvom na dvoboju za 25:19. Pri domačih sta po pet golov dosegla Luka Muhič in Marko Majstorović, za Olympiacos pa sta po štiri dosegla Ivan Vida in Savas Savas, tri je dodal Kavčič.

Izjave po tekmi:

Jure Blaževič, vratar MRK KRKA: » Zagotovo smo razočarani po taki tekmi. Prvi polčas smo dobro odprli, morda bi lahko naredili kakšen gol prednosti, a se na žalost ni izšlo. V drugem delu so nam žal pošle moči, tako da na žalost izpadamo iz evropskega pokala. Potekajo pa še boji na dveh frontah. Potrebno se bo čim bolj spočit do konca tedna, ko bo na sporedu še ena zahtevna tekma. Vemo, da je ekipa Slovenj Gradca odlična ekipa, skrivnosti med ekipama ni in mislim, da bomo uspešni«.

Ivan Slišković, igralec Olympiakosa: » Kljub zmagi menim, da nismo odigrali najbolje. V prvem polčasu smo zgrešili enajst strelov, smo pa vseeno imeli aktiven rezultat skozi celotno tekmo, ki smo jo dobili s hitrim tempom igre, ki ji zdesetkana Krka ni mogla slediti. Mislim, da smo zasluženo v polfinalu evropskega pokala.«

Statistika: Dvorana Marof, gledalcev 400, sodnika: Jović, Arnautović (oba BiH).
MRK Krka: Rauh, Bradeško, Avsec, Majstorović 5 (3), Muhič 5, L. Rašo, Vukić 1, Stanojević 1, D. Rašo 1, Nikolić 4, Brajer, Lavrič, Matko 1, Blaževič, Horvat 1. Olympiacos: Kotanidis, Ciras 1, Karampurniotis 1, Papavasilis 3, Vida 4, Cimpulas 2, Papantonopulos, Kandilas, Slišković 3, Cigaridas 1, Pasias 1, Montoro Cabello, Slavuljica, Kavčič 3, Mihalidis 1, Savas 5 (1).
Sedemmetrovke: Krka 4 (3), Olympiacos 1 (1).
Izključitve: Krka 10, Olympiacos 8 minut.
Rdeči karton: /.

 

Other Articles

Članska ekipaPokal Slovenije
Članska ekipaPokal Slovenije