Krka

SDA in SDB po 9.krogu vodilni ekipi na lestvici

 

V dvorani Marof sta ekipi starejših dečkov A in B gostili ekipo RD Riko Ribnica. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so v obeh kategorijah znova zabeležili zmagi. Uvodno tekmo so odigrali starejši dečki B, ki so brez težav premagali predzadnjo ekipo v skušini CENTER II, rezultat tekme je bil 26:16 ( 14:6).

Kadrovsko okrnjena ekipa Ribnice je bila tokrat povsem nemočen nasprotnik, saj so krkaši že v uvodnih minutah prevzeli pobudo in hitro povedli. Do izteka prvega dela tekme so vodili že za osem zadetkov (14:6), ter v nadaljevanju srečanja prednost še povečevali in si na koncu zasluženo na račun vpisali nov par točk. Ekipa SDB v letošnji sezoni ostaja še edino neporaženo moštvo in je po devetih tekmah v močni prednosti pred drugo uvrščeno ekipo RK Metlika.

Za Krko so igrali: Muhič, Nahtigal, Škufca 1, Nemanič 2, Zajc 3, Strmole 6, Muhič L.4, Jereb 2, Udovč 7, Vidmar- Konda 1.

Prvi strelec v predtekmovalni skupini CENTER II še naprej ostaja Luka Muhič, ki je v tej sezoni zbral 86 zadetkov.

 

Osmo zmago v predtekmovalni skupini CENTER II pa so pred domačim občinstvo slavili tudi strarejši dečki A, ki so v 9. krogu prepričljivo premagali gostujočo ekipo RD Riko Ribnica. Tekmo so krkaši dobili z rezultatom 34:23 ( 18:11).

V prvem polčasu so se gostje še nekako upirali domačinom, ki so prikazali bolj kvaliteten in hiter rokomet in do polčasa z dobro obrambo in hitrimi protinapadi ustvarili dovolj prednosti za miren zaključek srečanja. Kljub temu, da so skozi celotno tekmo vodili, pa tudi v končnici niso popustili in tekmo z velikim naskokom enajstih zadetkov pred Ribničani srečno pripeljali h koncu.

Za Krko so igrali: Rauh, Berk 3, Muhič L-. 7, Rogelj 3, Muhič Ma., Zajc, Kokalj 2, Emeršič 8, Muhič L. 6, Gros, Vidmar 2, Tisovec, Udovč 3,

V naslednjem, zadnjem krogu v omenjeni skupini bodo varovanci trenerja Iztoka Adamčiča odigrali še tekmo z ekipo RK Sviš, ki je z dvema tekmama manj in s 13 točkami na trenutno 2. mestu, medtem ko imajo krkaši 17 točk in so trenutno vodilna ekipa.

Other Articles

Članska ekipaIzjave
Kadetska ekipa