Krka

MDA ugnali Izolane, MDB utrdili vodstvo na lestvici po zmagi nad osami

Ekipa mlajših dečkov B je to popoldne v stopiški dvorani odigrala tretjo tekmo v polfinalni skupini B, kjer je gostila zadnje uvrščeno ekipo RD Butan Plini Izola. Po remiju in porazu so tokrat vknjižili zmago. Primorce so brez večjih težav premagali in jim zadali tretji poraz v omenjeni skupini. Srečanje med Krko in Izolo se je končalo s 31:14 (14:7)

Mladi upi MRK KRKA so samozavestno stopili na igrišče in že od uvodnih minut tekme pokazali več znanja v vseh segmentih rokometne igre, kar se je kazalo tudi na semaforju. Novomeščani so hitro zagospodarili na igrišču in si priigrali dovolj zajetno prednost, ki pa jo Izolani niso mogli znižati, ekipi sta se ob polčasu razšli pri izidu 14:7. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška tudi v nadaljevanju niso popuščali, njihovo igro je še naprej krasila disciplina in kolektivni duh, kar se jim je na koncu tudi obrestovalo. Goste so suvereno premagali in slavili prvo zmago, na račun pa si vpisali prvi par točk.

Za Krko so igrali: Drnovšek, Kastelec 1, Pust 3, Palka 1, Derganc 7, Golob 5, Janežič 2, Štangelj, Butala 3, Cesar 1, Zajc 3, Kaplan 3, Nemanić, Smolič 1, Blažič 1.

Ekipa MDB se bo v tednu, ki prihaja, dobro pripravila na naslednjega nasprotnika, saj v dvorano Marof prihaja trenutno vodilna ekipa v omenjeni skupini, ŠD Mokerc- Ig.


*****************************************************************************************************************


Gledalci, ki se jih je v stopiški dvorani zbralo zavidljivo veliko, so lahko spremljali pravi derbi med ekipama mlajših dečkov A MRK KRKA in RK Gorenje Velenje. Ekipi sta bili do današnjega 3. kola v polfinalni skupini D izenačeni v številu zmag, zaradi boljše gol razlike pa so bili Novomeščani vodilna ekipa, Velenjčani pa drugi.

Tekma je bila pričakovano zelo napeta in povsem izenačena, saj si nobena od ekip do polčasa ni zagotovila mirnejšega nadaljevanja, a je vseeno bolje kazalo Novomeščanom, ki so bili vseskozi v rahli prednosti, tik pred iztekom prvega polčasa pa so na glavni odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti ( 9:7). Dobro motivirani in taktično podkovani krkaši so v nadaljevanju izkoristili nekaj slabih minut Velenjčanov in si s hitrimi protinapadi prednost še povečali, dosledno spoštovali navodila trenerja Lipoglavška in tekmo srečno pripeljali h koncu. Končni rezultat tekme je bil 25:21.

Za Krko so igrali: Rajh 1, Krašovec 5, Medle, Sašek 3, Škufca 8, Movern, Muhič, Đukić, Reba 3, Gros 4, Pirh 1.

Naslednjo tekmo bodo varovanci trenerja Davida Lipoglavška odigrali doma, v goste pa prihaja ekipa RK Slovenj Gradec.

Other Articles

Kadetska ekipa
Starejši dečki