Krka

Potem ko so kadeti MRK KRKA v četrtek odigrali zaostalo tekmo v polfinalni skupini B, kjer so doma premagali Dravo iz Ptuja, so tokrat v stopiški dvorani ugnali še  ekipo RK Slovenj Gradec 2011. Varovanci trenerja Roberta Cvikla so tekmo dobili z rezultatom 34:24 ( 13:10).

Derbi kroga so povsem zasluženo dobili Novomeščani, ki so po današnji zmagi na prvenstveni lestvici prehiteli današnje nasprotnike s Koroške, z današnjo zmago pa so se povzpeli na 4. mesto. Krkaši so tudi tokrat prikazali odlično igro, saj so si v dvorani OŠ Stopiče že po trinajstih minutah igre, predvsem po zaslugi dobre obrambe in tekoče igre v napadu, priigrali štiri gole prednosti (6:2), do polčasa pa prednost pred gosti ohranjali, ob polčasu je bil rezultat 13:10 v prid krkašev. Tudi v drugem delu igre so bili Novomeščani nevarni z vseh položajev, med strelce se je vpisalo šest igralcev, med najboljšimi pa sta bila Žan Srebrnjak in Vid Rajh, ki sta prispevala vsak po devet zadetkov. Kljub visoki prednosti krkaši niso popuščali, tekmo so končali z desetimi zadetki prednosti pred ekipo iz Slovenj Gradca, ki je zabeležila peti poraz v polfinalni skupini B.

Žan Srebrnjak  je po tekmi povedal: “Sam rezultat je dokaz naše borbenosti v obrambi in koncentracije strelov v napadu. Lahko rečem, da se je v igri poznalo nekaj svežine ob prisotnosti dveh povratnikov po poškodbi, Vida Rajha in Marka Majstoroviča, ne smem pa pozabiti še na izjemno podporo s tribun, saj nam naši navijači dajo še večjo motivacijo. Zdaj nas čaka še nekaj težkih tekem in verjamem, da bomo s fanti pokazali takšno igro, kot smo jo danes”.

Za Krko so igrali: Rauh, Avsec 7, Rajh 9, Filipovič, Majstorovič 3, Jakše 5, Nosan, Jaklič, Knap, Lazarevič 1, Srebrnjak 9, Klobučar, Kastelic, Luštek, Luzar.

Naslednjo tekmo bodo kadeti odigrali v gosteh, njihov nasprotnik bo ekipa RK Brežice.