Krka

MDA polfinale zaključili brez poraza

Mlajši dečki A so v dvorani OŠ Stopiče odigrali zaostalo tekmo v polfinalni skupini D, kjer so gostili ekipo RD Jeruzalem Ormož in tekmo dobili z rezultatom 25:21 ( 8:11).

Varovanci trenerja Davida Lipoglavška so v omenjeni skupini odigrali šest tekem in tekmovanje zaključili brez poraza, ter se tako že dva kroga pred današnjo tekmo kot vodilna ekipa v skupini uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice v kategoriji mlajši dečki A. Čeprav je bila današnja tekma zgolj formalnost, so se gostje iz Ormoža dobro upirali favoriziranim Krkašem, saj je srečanje bolj ali manj potekalo v izenačenem duhu, Novomeščani so si prednost ustvarili tik pred zaključkom prvega dela, ko so imeli tudi največjo prednost treh zadetkov ( 8:11). V nadaljevanju so odigrali toplo-hladno, a so v ključnih trenutkih strnili obrambo in na koncu strli odpor Ormožanov, ki v tem delu tekmovanja še niso okusili slasti zmage.

Za Krko so igrali: Rajh 4, Krašovec, Medle 1, Sašek 6, Škufca 2, Derganc 3, Movern, Muhič 1, Đukić, Reba 3, Gros, Udovč, Pirh 4, Pavlin, Ščuka 1.

Mladim rokometašem in trenerjema Davidu Lipoglavšku ter Timonu Orliču čestitamo za uspešno delo in se že veselimo naslova državnih prvakov v sezoni 2018/19.

Finale MDA bo potekalo v organizaciji RK Celje Pivovarna Laško, poleg MRK KRKA bodo nastopile še ekipe iz Škofljice in Ivančne Gorice. Boj za naslov državnega prvaka bo v celjski dvorani Zlatorog predvidoma 20. maja 2018.

Other Articles

Članska ekipaIzjave
Članska ekipa