Krka

Rokometaši novomeške Krke so drevi v 7. krogu končnice v ligi za prvaka gostovali pri ekipi velenjskega Gorenja in zabeležili četrti poraz , medtem ko so Velenjčani prišli do svoje četrte točke. Tekma se je končala s 31:18 ( 17:10).

Dolenjci so tekmo začeli nekoliko v krču, saj so v 10. minuti tekme po zadetku Roka Ovnička že zaostajali za tri gole ( 6:3), ob tem pa naredili tudi nekaj nepotrebnih tehničnih napak, kar so gostitelji s pridom izkoristili, prevzeli pobudo in vodstvo do polovice prvega dela le še oplemenitili. Po zaostanku petih zadetkov v 18. minuti srečanja (11:6) je z minuto odmora reagiral Mirko Skoko, vendar se stanje na igrišču ni bistveno popravilo.  Obramba, ki je Krkaše krasila na preteklih tekmah je povsem zatajila, igra ni stekla niti v napadu. Do glavnega odmora se Krkaši niso uspeli približati Velenjčanom, polčas so končali s sedmimi zadetki zaostanka (17:10). Drugi polčas so Novomeščani sicer začeli bolje, vendar so gostitelji kmalu zaustavili njihov nalet. V 39. minuti so Krkaši zaostajali že za 11 golov, kar pa je bilo preveč, da bi bili sposobni pripraviti morebitno presenečenje. Tekmo so zasluženo slavili Velenjčani, ki so se tako z visoko zmago Krki revanširali za poraz v 3. krogu končnice.

Izjave po tekmi:

Klemen Luzar, trener Gorenja: » Tekmo s Krko smo vzeli resno, sploh zaradi tiste prve tekme v Novem mestu, kjer smo doživeli poraz. Tekmo smo res dobro odprli, igra v obrambi pa tudi v napadu nam je dobro stekla, saj smo že v prvem polčasu naredili lepo razliko. Vedeli smo, da bo Krka po tem zaostanku v drugem polčasu skušala narediti vse, da bi razliko zmanjšala, a smo mi ta začetni nalet zaustavili in na koncu prišli do lepe, visoke in zaslužene zmage«.

David Didovič, kapetan MRK KRKA: » Po zadnjih treh, štirih tekmah, kjer smo pokazali naš pravi karakter, se nam danes ni izšlo. Gorenje je zasluženo zmagalo, nam pa se je zalomilo že v prvem polčasu in težko je bilo loviti razliko. Poleg tega danes ni igral naš najboljši strelec Papež, po desetih minutah tekme pa smo zaradi poškodbe ostali še brez Okleščna. To tekmo moramo čimprej pozabiti in se pripraviti na naslednjo proti Kopru in upam, da se sestavimo in odigramo tako, kot znamo«.

Statistika:

Gorenje Velenje: Cehte 5, Medved 3, Haseljić 1, Tajnik 1 (1), Ovniček 3 (2), Ferlin, Grebenc 2, Stojnič, Vujović, Toskić 2, Potočnik 2, Golčar 5 (1), Verdinek 1, Kleč 2, Zaponšek, Pejović 4.
MRK Krka: L. Rašo 5 (1), Bevec 1, Didovič 1, Okleščen 1, Pršina 1, Tomić, Klemenčič, Irman 2, Jakše, Udovč, D. Rašo, Kukman 2 (1), Brajer, Matko 1, Ban 3, Klobčar 1.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (4) , Krka 4 (2).
Izključitve: Gorenje Velenje 8, Krka 10 minut.
Rdeč karton: /

 

Foto galerija s tekme Gorenje- Krka : https://www.facebook.com/pg/mrkkrka/photos/?tab=album&album_id=1867475696616983