Krka

Krka v gosteh tesno izgubila

Rokometaši Krke so z desetimi osvojenimi točkami (5 zmag in 11 porazov) prezimili na 8. mestu prvenstvene lestvice. Po skoraj dvomesečnem premoru zavoljo evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji so danes v Ormožu odigrali prvo tekmo v spomladanskem delu sezone in se iz gostovanja vrnili praznih rok. V dvorani Hardek v Ormožu so ljubitelji rokometa lahko uživali v dobri predstavi obeh ekip, na koncu pa so v dramatični končnici slavili domačini, rezultat je bil 29:28 (13:11).

Polovica prvega polčasa je minila v izenačenem dvoboju, Novomeščani so si prvo prednost priigrali v 18. minuti po zadetku Jerneja Avsca, pet minut kasneje pa je Jan Bevec poskrbel, da se je Krka od domačinov odlepila za dva zadetka (8:10). Po vodstvu Krkašev je trener vinarjev Saša Prapotnik vzel minuto odmora, ki so jo Ormožani dobro vnovčili in z delni izidom 4:0 povedli, Krkaši pa do polčasa niso uspeli zajeziti naleta domačinov, ki so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (13:11).

V drugem polčasu so Krkaši z borbeno in prepričljivejšo igro uspeli zaostanek nadoknaditi in v 35. minuti srečanje pri rezultatu16:16 znova postavili tekmo v izhodiščni položaj. Srečanje se je nato odvijalo v izenačenem duhu vse do dramatične končnice, kjer pa so si Novomeščani privoščili nekaj ključnih tehničnih napak, ki so jih na koncu stale vsaj točke. Zmage so se z nekaj športne sreče tako veselili Ormožani.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Bojan Čudič, ki je vknjižil devet zadetkov, pri Krki pa je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen Jernej Avsec.

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener MRK KRKA: » Čestitam Ormožu za zmago. Kljub temu, da smo se dobro borili, smo v sami končnici naredili nekaj napak, kar nas je stalo zmage. Morda bi za kaj več potrebovali tudi nekaj športne sreče in kakšno obrambo vratarjev več. Kljub temu moram pohvalit fante za borbeno igro, mi je pa žal, da za to borbenost nismo bili nagrajeni«.

Jernej Avsec, MRK KRKA: » Sem razočaran, saj smo se proti neposrednemu tekmecu dobro pripravili, a nam je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Kljub temu, da je tekma potekala v stilu gol za gol, smo tik pred koncem tekme naredili nekaj nepotrebnih napak, kar nas je stalo zmage«.

 

Statistika: RK Jeruzalem Ormož: Balent, Nunčič, Bogadi 4, Šoštarič 2, Čudič 9 (8), Žuran 7, G. Hebar, M. Hebar 2, Šulek, Kocbek 2, Krabonja, Ozmec, Mesarič 3 (1), Lukman, Ciglar. Trener: Saša Prapotnik

MRK KRKA: Brajer, Urbič, Avsec 7 (2), Pršina, Bevec 2, Hvastija, Irman 5, Jakše 4, Klemenčič, Plut, Rašo 1, Batagelj, Kukman 5 (2), Windischer, Matko, Kete 4.
Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 9 (9), Krka 7 (6).
Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Krka 8 minut.
Rdeči karton: /.

Novomeščani danes teden gostijo ekipo RK Slovenj Gradec, tekma bo ob 19. uri v športni dvorani Marof.

Other Articles

Mlajši dečki
Starejši dečki