Krka

Mlajši dečki A in B na vrhu predtekmovalne skupine

Ekipi mlajših dečkov A in B sta to dopoldne gostovali v Ivančni Gorici in odigrali še zadnji tekmi v predtekmovalni skupini CENTER II.

MDB- RK Sviš- MRK KRKA 16:23 (10:12)

Krkaši si v prvem polčasu večje prednosti niso priigrali, zmago pa dokončno potrdili v nadaljevanju drugega dela srečanja, kjer pa domačini v nameri, da bi Novomeščanom pripravili presenečenje, niso uspeli. Razigrani varovanci trenerja Davida Lipoglavška so ves čas kontrolirali rezultat in prednost pred gostitelji iz prvega dela, do konca tekma le še povečali in si zasluženo na račun vpisali zadnji dve točki v predtekmovalnem delu lige.

Novomeščani so si z devetimi zmagami in porazom kot vodilna ekipa v skupini priigrali tekmovanje na višjem nivoju.

Za Krko so nastopili: Rangus, Kovač G., Peterlin, Cimermančič, Resnik, Fifolt, Tratar, Serafimov, Staršek, Pust, Blažič.

 

 

MDA- RK Sviš- MRK KRKA 13:33 (5:15)

Potem ko so zmago slavili rokometaši MDB, so do skupne 14 zmage brez težav prišli tudi mlajši dečki A, ki so z rezultatom 13:33 (5:15) povsem zasenčili gostitelje, ekipo RK SVIŠ.

Da bo zmaga odšla v Novo mesto, je bilo jasno že od uvodnih minut, kjer so ritem tekme narekovali Krkaši in zmagovalca določili že ob koncu prvega dela igre, kjer so imeli ob polčasu prednost desetih zadetkov. Preudarno in kombinatorno predstavo so varovanci trenerja Davida Lipoglavška v nadaljevanju le še stopnjevali in na koncu suvereno zmagali. Ekipa MDA je tako skozi predtekmovalno skupino prišla brez poraza, pred drugo uvrščeno Ribnico pa imajo Novomeščani kar osem točk prednosti.

Za Krko so nastopili: Kastelec, Pust Lukše, Butala, Cesar, Progar, Kaplan, Kastelic, Bartolj, Butans.

Kot je po tekmi povedal trener David Lipoglavšek, je z uspehom obeh ekip več kot zadovoljen. » Trdo delo, disciplina in želja po učenju ter napredku, nas je pripeljala v polfinale, kjer pa bo konkurenca na še višjem nivoju. Verjamem v fante, da se bodo izkazali tudi v nadaljevanju prvenstva in se na koncu sezone veselili sadov svojega dela«.

S polfinalnimi boji bosta obe ekipi začeli drugi vikend v marcu.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa
Krka v gosteh tesno izgubila