Krka

Starejši dečki polovično uspešni

V dvorani Marof sta bili popoldne odigrani tekmi 4. kroga v četrtfinalni skupini A, kjer so starejši dečki MRK KRKA gostili ekipo RK Mokerc KIG. Ekipa starejših dečkov B je tokrat morala priznati premoč gostom, medtem ko so starejši dečki A Ižance premagali.

SDB- MRK KRKA – RK Mokerc KIG / ČETRTFINALE A 28:33 (18:18)

Uvodno tekmo so odigrali starejši dečki B, ki so tekmo začeli suvereno in do 22. minute diktirali potek srečanja, potem pa je sledil padec v igri, kar so gostje izkoristili in na kratko povedli, vendar so jih Krkaši ujeli in polčas zaključili z neodločenim izidom (18:18). V drugem delu so Novomeščani s slabšo igro v obrambi dopuščali, da so Ižanci zlahka prihajali do zadetkov, v končnici pa je bilo vodstvo gostov preveč zajeten zalogaj za Novomeščane, ki so zaostajali že za štiri zadetke, na koncu pa jim je za priključek zmanjkalo časa. Krkaši so na koncu morali priznati premoč gostov, ki so tekmo dobili s 28:33.

Statistika: Smolič 2, Golob 2, Janežič, Butala 1, Zorman 3, Butans 1, Kaplan 6, Nemanič 1, Gabrič, Ščuka 12, Blažič.

Ekipa SDB ima po štirih odigranih tekmah na računu 4 točke ( 2 zmagi in 2 poraza), v naslednjem krogu pa bodo gostili MRK Ljubljana.

SDA- MRK KRKA RK Mokerc KIG / ČETRTFINALE A 26:22 (13:7)

Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča pa so pred domačim občinstvom slavili prvo zmago v četrtfinalni skupini A, potem ko so premagali favorizirano ekipo Mokerca in jim zadali prvi poraz v skupini. Tekma se je končala po željah Novomeščanov, bilo je 26:22 (13:7).

Ižanci so bili tokrat lahek plen za razigrane Krkaše, ki so potek tekme diktirali od prve do zadnje minute, najvišjo prednost pa so si priigrali tik pred polčasom ( 11:4), a so gostje do odmora uspeli nekoliko zmanjšati zaostanek, kar pa ni bilo dovolj, da bi se veselil novega para točk. Krkaši so z veliko mero borbenosti in potrpežljivo igro v napadu ohranjali prednost vse do konca igralnega časa in tako poskrbeli za veselje navijačev.

Statistika: Medle, Škufca 13, Golob, Muhič, Đukić, Reba 3, Zorman 1, Gros 3, Movern, Pirh 5, Gabrič, Pavlin, Ščuka 1.

Ekipa SDA bo v naslednjem krogu odigrala še tekmo s Slovanom.

Other Articles

Kadetska ekipa
Kadeti poraženi na Igu
Mlajši dečki