Krka

Krkaši mednarodni turnir odprli z prepričljivo zmago nad Trimom

V novomeški dvorani Marof se je z uvodno tekmo med domačo Krko in trebanjskim Trimom začel tridnevni mednarodni rokometni turnir« KRKA 2020«.

Čeprav se je tekma odvijala pred praznimi tribunami, Krkašem to ni vzelo volje, saj so prikazali odlično predstavo in bili nasprotni ekipi, ki se je pred letošnjo sezono močno okrepila, skozi celotno tekmo boljši nasprotnih v vseh segmentih igre. Že v prvem polčasu so nastopili agresivno in Trebanjcem povzročali nemalo preglavic, polčas pa zaključili s šestimi zadetki prednosti (17:11). Tudi v nadaljevanju Krkaši niso popuščali, krasila jih je čvrsta obramba, rokometaši Trima pa so delovali precej razglašeni, saj tempa Novomeščanov niso sledili. Varovanci trenerja Romana Zarabca, ki je priložnost za dokazovanje ponudil tudi mlajšim igralcem, so vajeti igre držali vse do zadnjega sodniškega žvižga in na koncu povsem zasluženo slavili. Končni rezultat tekme je bil 28:21.

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener MRK KRKA:

Jan Bevec, MRK KRKA:

Leon Rašo, RK Trimo Trebnje:

Jutri je za Krkaše prost dan, ob 18.30 se bosta pomerila še RK Trimo Trebnje in avstrijski prvoligaš SC Ferlach. Krkaši bodo prav z Avstrijci tudi sklenili tridnevno športno dogajanje. Sobotna tekma bo v dvorani Marof ob 11. uri.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipaTurnir