Krka

Adamčič: Skupni treningi v dvorani so ključni za razvoj in napredek mladih športnikov

V času epidemije novega koronavirusa so mladi športniki postavljeni pred zaprte vadbene prostore. Tako že skoraj dva meseca in pol mlajše selekcije našega kluba nimajo stika z rokometom, vsakodnevno športno rutino, posledično s tem pa jim je odvzet tudi socialni stik.

Svoj pogled na trenutno situacijo je podal profesor športne vzgoje in trener starejših dečkov Iztok Adamčič: »Po najdaljšem premoru otrok, ki so v rednem trenažnem procesu in so navajeni štiri do petkrat tedensko trenirati, se odsotnost treningov zelo pozna. V času poletnih počitnic, ko nimajo treningov, otroci svoj čas večinoma preživijo na zraku in so aktivni. V času korone pa so večinoma doma pred računalnikom, tako se jim tudi osnovne motorične sposobnosti ne razvijajo, kar je v njihovi starosti, sploh pa v obdobju pubertete, ključnega pomena za njihov osebni in športni razvoj. Treningi so zato zelo pomembni tako iz socialnega in športnega vidika. S treningi na daljavo in nalogami jih skušamo vsaj malo spodbuditi za delo in vadbo, vendar to še zdaleč ni isto, kot vodeni treningi, predvsem pa manjka socialna komponenta. Od igralcev se pričakuje, da bodo ohranili vsaj neko osnovno pripravljenost, glede igralnosti in tehnike pa bo potrebna čimprejšnja vrnitev na igrišče«.

Adamčič in ostali trenerji upajo, da se bodo ukrepi kmalu sprostili, saj si želijo, da bi otroci popoldneve znova aktivno preživljali v dvorani ter čimprej nadoknadili zamujeno.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa