Krka

S prvimi treningi v letošnjem letu so začele tudi mlajše selekcije. Ker so dvorane in ostali športni objekti za treninge zaprti že dobra dva meseca in pol, so mladi za ohranjanje telesne aktivnosti tako primorani trenirati doma. Včerajšnji trening mladincev je tako znova potekal preko računalnika. Kakšne so njihove želje v komaj začetem letu?

Urh Emeršič: »Tako igralci kot celoten kolektiv že nestrpno pričakujemo in upamo na čimprejšnje nadaljevanje sezone. Čeprav smo v času karantene in vseh ukrepov trenirali doma samostojno ter pod nadzorom trenerjev, se vseeno ne da primerjati teh treningov z treningi v dvorani. Sicer imamo kar nekaj težav s poškodbami pomembnih členov ekipe, vendar si vseeno želim in upam, da se čimprej vrnemo na igrišča in konkuriramo ostalim ekipam v ligi«.

Luka Kokalj: »Trenutna situacija nas je prisilila v skoraj že trimesečno prekinitev treningov, zato vadimo doma. Marsikomu, kot tudi meni ne diši to najbolje. Vsi nestrpno čakamo, kdaj bomo dobili odobritev za treninge v dvoranah, saj že močno pogrešamo žoge«.

Patrik Tisovec: »Želim si, da bi imeli treninge v dvorani, saj nam tega zdaj korona žal ne dopušča. Vesel bi bil tudi, če bi vsaj ukrepe malce sprostili in bi lahko začeli v dvorani trenirati samo v mehurčkih po pet ali šest igralcev in imeli medsebojno razdaljo. Rad bi, da bi korono čimprej preboleli in da bi se sezona začela odvijati naprej«.

Jaka Berk: »Želim si, da bi se čimprej vrnili vsi nazaj na normalne treninge v dvorano Marof, vendar pa ne samo zaradi tega. Prikrajšani smo namreč za ekipno sodelovanje in druženje. Pogrešam tudi tekme in adrenalin, ki pride z njimi«.