Krka

Batagelj: Spet si želim v sam vrh

Tisti, ki so s srcem in dušo predani športu vedo, kako je, ko zaradi nesrečnega dogodka oziroma poškodbe trpi športna kariera. Eden takšnih je tudi 19- letni Mark Batagelj, ki mu je višja sila preprečila, da bi letos pripomogel k boljšemu rezultatu mladinske ekipe, pa tudi lastni športni karieri.

Več o tem in še čem, pa v spodnjih vrsticah 🙂 

Izpustil si domala celotno sezono, čemur je botrovala hujša poškodba. Kdaj točno se je to zgodilo in za kakšno poškodbo je pravzaprav šlo.

Ja, res je. Letos sem izpustil celotno sezono, na kar je vplivala hujša poškodba moje leve rame. Za poškodbo ne vem točno kdaj se je zgodila in gre najverjetneje za preobremenjenost rame, saj sem kar nekaj mesecev igral z bolečino v rami, dokler me ni začela tako bolet, da sem se moral ustavit. Po natančnem pregledu z MRI  mi je dr. Mikek rekel, da gre za hujšo poškodbo dolge glave bicepsa in da bo potrebna artroskopska operacija, če hočem še naprej igrat rokomet. Operacijo sem opravil 6. septembra lani.

Kako si sprejel dejstvo, da je zate letošnja sezona končana ?

Seveda nisem bil ravno vesel, saj se mi je pred tem vlekla ta stvar že dlje časa in sem se na vse načine skušal izogniti operaciji. Dejstvo, da rehabilitacija po taki operacij traja 6-8 mesecev, me je malo zaskrbelo ampak to sem moral opravit, čeprav mi je šla s tem cela letošnja sezona.

Mladince je letos dobrih rezultatov na splošno oklestilo veliko število poškodovanih igralcev. Poleg tebe, je sezono že zaključil Jaka Plut, pred tem pa je v prvem, ključnem  delu sezone nekaj pomembnih tekem izpustil še Tilen Kukman. Kako si ti spremljal razplet in kakšen se ti zdi skorajšnji končni razplet sezone.

Zaradi poškodb na začetku sezone, ko je poleg mene manjkal še Tilen, so fantje izgubili nekaj tekem, katere so bile ključne, da bi se nadejali dobrega rezultata. Nekako je to pričakovano, saj smo navajeni igrati en z drugim že od mlajših dečkov. Po vrnitvi Tilna so začeli igrat bolje in imeli nekaj res dobrih tekem, recimo proti Trimu in ekipi Celja, ki so jo tudi premagali. No, in ko je kazalo da se lahko borijo za višja mesta, so se začele poškodbe vrstit ena za drugo. Osnovni cilj je dosežen, obstali bomo v prvi ligi in to je tisto, kar po sezoni kot je ta, res šteje.

Kljub temu, da nisi bil del ekipe, pa si tekme spremljal s tribun. Kakšen je občutek takrat, ko bi rad pomagal fantom na igrišču, a zaradi naštetih težav enostavno ne moreš.

Nekako sem se tega v preteklih dveh sezonah že navadil (smeh). Sprva je bilo zelo težko, potem pa sem se vdal v čakanje, da spet tudi jaz zaigram. Po pravici povedano, kar malo pozabiš kako je biti na igrišču, ko si toliko časa v vlogi gledalca.

Kako se sicer pripravljaš? Izgubil si verjetno kar nekaj kondicije. . .

Poleg vaj, ki jih moram za krepitev ramenskih mišic izvajat vsak dan, veliko časa namenim športu. Veliko tečem in se ukvarjam z ostalimi športi, tako da me za povratek glede pripravljenosti res ne skrbi, saj že zdaj večino svojega časa namenjam pripravi za novo sezono. Poleg tega operirano ramo že vpeljujem v osnovne gibe rokometne igre s pomočjo trenerja Robija Cvikla.

Lahko rečeva, da je tvoja družina zelo povezana s športom. V klubu poleg tebe igra tudi mlajši brat. Si ga za rokomet navdušil ti? 

Ja, moja družina je precej športna. Mlajša sestra trenira atletiko, mlajši bratec Tjaž pa je letos začel trenirat rokomet v klubu. Za zdaj še nima svoje selekcije, saj je eno leto mlajši od generacije mlajših dečkov B. Kljub temu, da je mlajši od sovrstnikov, mu trener David Lipoglavšek namenja že kar zajetno minutažo. Za rokomet ga je najverjetneje navdušila cela naša ekipa, saj spremlja mene in soigralce že celo svoje življenje in je bil moj največji navijač na vsaki tekmi. Tudi njemu ni všeč, da toliko časa ne igram in me želi čimprej spet gledati na igrišču.

Kaj želiš sporočit fantom oz. soigralcem, ki so se dosledno, kljub ogromnim težavam s poškodbami, borili skozi sezono?

Fantje, kljub vsemu ste to sezono uspešno pripeljali h koncu. Čestitam vam, saj vem, da je bilo težko in borili ste se kljub številnim poškodbam. Naslednje leto se vrnemo tja, kamor spadamo!

Marku želimo uspešno rehabilitacijo in čimprejšnji povratek na igrišče.

Other Articles

Članska ekipa
Nekategorizirano