Krka

Rokometaši Moškega rokometnega kluba KRKA so v 4. kolu končnice v ligi za prvaka gostovali pri aktualnih državnih prvakih, ekipi Celje Pivovarna Laško in tekmo po sicer odličnem prvem polčasu izgubili z rezultatom 35:29 ( 17:14).

Celjani so osvojili načrtovani točki in se po številu točk, sicer s tekmo zaostanka izenačili z vodilnimi Ribničani, Krkaši pa so doživeli tretji poraz v skupini za prvaka. Varovanci trenerja Mirka Skoka so v Celje odšli motivirani in sproščeni, kar se je odražalo tudi na igrišču, saj so do 20. minute v prvem polčasu bili korak pred domačini. Celjani so po resnem opozorilu s strani Novomeščanov vendarle strnili svoje vrste in počasi začeli prevzemati vajeti igre v svoje roke. V 23. minuti so po golu Daniela Dušebajeva krkaše ujeli (11:11), tri minute kasneje po zadetku Boruta Mačkovška povedli s 14:13, najvišje vodstvo pa so si v prvi polovici tekme – po delnem izidu 4:0 – priigrali v 29. minuti (17:13). V nadaljevanju srečanja so farmacevti naredili kar nekaj nepotrebnih napak, kar je izkušena ekipa Celja znala izkoristiti, v 51. minuti pa so Krkaši že zaostajali za osem golov in jasno je bilo, da zaostanka ne bo moč nadoknaditi.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Mačkovšek z osmimi goli, pri Novomeščanih pa je Jernej Papež dosegel osem, Grega Okleščen pa gol manj. Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 13. aprila, gostila Urbanscape Loko, celjska ekipa pa bo v sredo, 18. aprila, gostovala v Velenju.

 Izjave po tekmi:

Jan Jurečič, RK Celje Pivovarna Laško: » Tekmo nismo odprli tako, kot bi si želeli. Obramba je bila slaba in posledično nismo mogli izvesti hitrega centra ali kontre. Razbranili smo tudi Krkinega vratarja Brajerja in zgrešili kar nekaj čistih strelov. V nadaljevanju smo se zbrali, začeli igrati našo igro, kar je tudi pripeljalo do željenega rezultata, pa tudi stopničko bližje naslovu državnega prvaka«.

Jan Bevec, MRK KRKA: » V prvih dvajsetih minutah prvega polčasa smo se zelo dobro držali, igrali našo značilno igro v obrambi, Celjanom pa nismo dovoljevali lahkih strelov, pri tem pa je svoj delež v vratih dodal še Brajer. Nekaj minut pred polčasom je sledilo nekaj črnih minut in kot izkušena ekipa, so domačini to znali dobro izkoristiti in naredili razliko, ki pa ob polčasu le ni bila tako velika. Drugi polčas smo odprli toplo-hladno, morda nismo verjeli dovolj vase, da se lahko gostiteljem priključimo, tako pa so Celjani rutinirano tekmo pripeljali h koncu. Sicer pa se vidi, da zelo dobro treniramo, da delujemo kot prava ekipa in lahko v nadaljevanju še komu odščipnemo kakšno točko«.

Statistika:

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar 1, Vujović, Jurečič, Zakošek, Malus 2, Razgor 5 (1), Marguč 7 (3), Grošelj, Žabič 1, Anić 2, Dušebajev 2, Mačkovšek 8, Mlakar 7.
MRK Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 5 (1), Bevec 2, Didovič 4, Okleščen 7, Pršina 2, Irman, Jakše, Udovč, D. Rašo, Papež 8 (4), Kukman 1, Matko, Ban, Klobčar.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (4), Krka 5 (5).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Krka 8 minut.
Rdeči karton: /.

Foto utrinke s tekme med Celjem in Krko si lahko ogledate na Facebook strani MRK KRKA.