Krka

Ekipa kadetov je prejšnji konec tedna sklenila nastope v letošnji sezoni. Rokometaši pod vodstvom trenerja Roberta Cvikla so v sklopu državnega prvenstva odigrali 26 tekem; uvodoma so jih 6 odigrali v kvalifikacijski skupini D, kjer so zabeležili pet zmag in en poraz, ter se uvrstili v 1. kadetsko ligo. Novomeščani so v tej elitni skupini na dvajsetih tekmah vknjižili dve zmagi, en neodločen rezultat in sedemnajst porazov, kar je zadostovalo za končno 11. mesto. “Mislim, da smo z letošnjo sezono lahko zadovoljni. Ekipa je bila pretežno sestavljena iz vhodnega letnika, kar se nam je večkrat poznalo pri tehnično-taktičnem znanju in fizični moči. Ampak nič zato, smo pa pridobili prepotrebne izkušnje za naslednje leto. Fantje imajo velik potencial, samo odločiti se morejo, koliko bodo vlagali vase, kar bo vidno v tem “počitniškem delu”, je o pravkar končani sezoni povedal trener Robert Cvikl.

Kadeti, od katerih sta se poslovila Anže Pirh in Anžej Pavlin (izhodni letnik 2005) bodo prihodnjo sezono nastopili v identični postavi, med kadete pa prihajajo še starejši dečki A, ki so slast nastopov v kadetski ligi izkusili že v tem letu.Fante po naporni rokometni sezoni čaka še nekaj šolskih obvenosti, nato pa sledijo težko pričakovane počitnice. Kot je še povedal Cvikl, bodo med premorom po predpisanem program izvajali individualne treninge za moč in fizično pripravo. Kadeti bodo priprave na novo sezono namreč začeli v prvih dneh avgusta.

Izpostaviti velja še, da sta klubske barve iz vrst kadetske ekipe MRK KRKA v reprezentanci mlajši kadetov Slovenije uspešno zastopala Jakob Ščuka in Gal Drnovšek.

Za ekipo kadetov so v sezoni 2021/22 nastopili: Anže Pirh, Jakob Ščuka, Matic Derganc, Jan Smolič, Gašper Kaplan, Tjaž Butala, Aljaž Golob, Bine Zajc, Anžej Pavlin, Jan Pust, Anže Blažič, Aleks Kastelec, Domen Janežič, Jure Progar, Jakob Cesar, Tinej Rajh, Gal Drnovšek, Nik Bartolj, Nejc Gabrič, Brin Gros, David Palka in Urban Kastelic.