Krka

Starejši dečki B udeleženci zaključnega turnirja za naslov prvaka

Ekipa sterejših dečkov B je dopoldne v športni dvorani OŠ Trebnje odigrala tekmo 4. kroga v polfinalni skupina A. Novomeščani so so si z zmago na derbiju proti ekipi RK Trimo Trebnje zagotovili nastop na zaključnem turnirju četverice. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so tekmo dobili s 28:25 ( 16:10).

Krkaši so zanesljivo prišli do novih dveh točk, potem ko so na derbiju kroga suvereno premagali drugouvrščeno ekipo Trima. Tekmo so v gosteh odprli odločno in v prvem delu prišli do visoke prednosti šestih golov, s tem pa so si krkaši zagotovili mirnejši drugi polčas. Tudi v nadaljevanju srečanja domačini niso uspeli zajeziti naleta Novomeščanov. V končnici je trener Adamčič ponudil priložnost tudi manj izkušenim igralcem, ki so povsem korektno zastopali klubske barve in se na koncu veselili novih točk in uvrstitve na zaključni turnir najboljših štirih ekip letnika 2008 in mlajših v državi. Sicer pa je trener Iztok Adamčič na koncu pohvalil fante za odličen pristop in borbeno predstavo.

Statistika: Rangus, Kovač E.6, Kovač G.1, Peterlin 7, Cimermančič, Resnik 7, Fifolt, Tratar 5, Serafimov, Krbanjević, Strašek, Hrovat 2, Blažič, Pust.

O tem, kje bo potekal zaključni turnir za naslov državnega prvaka za starejše dečke B, bo znano v prihodnjih dneh.

Other Articles

Kadetska ekipa