Krka

Cvikl: Za nami je uspešna sezona

Pred vrati je nova rokometna sezona, ki pa bo zaradi trenutnih razmer drugačna od predhodnih. V Moškem rokometnem klubu Krka so poleg članske močno zastopane tudi mlajše selekcije, ki iz leta v leto nizajo vrhunske rezultate. V sklopu kluba je bilo lani v športno-izobraževalni program vključenih 92 rokometašev ( od mlajših dečkov do mladinske selekcije), kar 170 otrok pa v okviru rokometne šole. Da delo z mladimi športniki in sam trenažni proces poteka nemoteno, je bila naloga pred leti zaupana vodji mladinskega pogona Robertu Cviklu, ki je med drugim tudi član predsedstva združenja tekmovanja mladih pri RZS.

Rokometna sezona se je predčasno zaključila, zaključne turnirje, s tem pa tudi končne uvrstitve mladih rokometašev, je preprečila epidemija covid-19. Kako kot vodja mladinskega pogona ocenjuješ minulo sezono?

Minulo sezono ocenjujem za uspešno. Kar nekaj fantov iz mladinske selekcije se je priključilo članski ekipi in tudi za njo že uspešno nastopalo. S tem nadaljujemo s strategijo kluba, da je članska ekipa sestavljena pretežno iz domačih igralcev. Prav tako smo uspeli sestaviti mlado, nadobudno novo generacijo letnika 2008, ki je minulo sezono začela s prvimi športnimi koraki. Prvo leto smo aktivirali ekipo mlajših dečkov C, ki so lahko svoje znanje pokazali na različnih turnirjih. Vse selekcije so bile tekmovalno uspešne, saj smo se z vsemi uvrstili v nadaljnja tekmovanja, ki pa so bila zaradi pandemije žal prekinjena.

Projekt Rokometna šola je dodobra zaživel tudi izven okvirjev kluba. Delujete po vseh OŠ v MO Novo mesto. Kakšno je splošno zanimanje za rokomet na Dolenjskem?

Rokometno šolo v takšnem obsegu kot jo imamo, izvajamo že šesto leto zapored. V njo je vključenih približno 170 otrok, med seboj igrajo po štiri turnirje, občasno pa jih peljemo tudi na kakšen turnir izven Mestne občine Novo mesto. Na Dolenjskem je veliko zanimanja za rokomet, kot športna panoga je ena vodilnih, to se kaže s tem, da imamo veliko klubov, ki odlično delajo z mladimi, nadobudnimi rokometaši.

Klub velja za enega najboljših na področju dela z mladimi. MRK KRKA se poleg državnih tekmovanj udeležuje tudi mednarodnih aktivnosti. Glede na trenutno situacijo v svetu se bo klub tudi v bodoče udeleževal mednarodnih turnirjev? 

Zagotovo. Udeleževanje na mednarodnih turnirjih je sestavni del našega procesa vzgoje otrok v rokometnem duhu. Fantje se na turnirjih spoznavajo še z drugimi stili rokometne igre, poleg tega se krepi njihova povezanost, spoznavanje drug drugega ter pripadnost klubu.

 Tudi v prihodnji sezoni boste v klub povabili mlade športnike. Kaj pričakujete oz. kaj lahko bodoči rokometaši pričakujejo?

Najmlajše selekcije za naslednjo sezono smo v klub povabili že pred začetkom pandemije in po ponovnem pričetku treniranja, tako da se upada otrok v klubu ne bojim. Kot do sedaj, se bomo tudi v bodoče trudili, da bodo fantje poleg rokometnih veščin pridobili tudi vrednote, ki so povezane s športom. To so vključevanje, tolerantnost, ekipni duh, solidarnost in fair play.

 Kakšni so načrti dela za prihodnjo sezono?

Prihodnja sezona se bo za mlajše selekcije predvidoma začela 5. avgusta, tako kot je v navadi v zadnjih letih. Trenerji pričakujemo, da bodo fantje po dolgi pavzi prišli na treninge še bolj motivirani, z večjo željo po dokazovanju in pa seveda, da bodo v vsakem trenutku dali vse od sebe. Če bo temu tako, tudi rezultat ne bo izostal.

 

Rokometašem želim doživete počitniške dni, jeseni pa se znova vidimo v dvorani Marof!

 

Other Articles

KlubZanimivost
Članska ekipa