Krka

Krkaši začeli s pripravami na novo sezono

Po štiri mesečnem premoru so se na prvem skupnem treningu sinoči zbrali rokometaši Krke in se s strani uprave kluba in strokovnega vodstva seznanili s potekom priprav na novo, 30. jubilejno sezono državnega prvenstva.

Novomeščani bodo v sezoni 2020/21 nastopili v nekoliko spremenjeni postavi. Ekipi se je že na dopoldanskem treningu, ki ga je vodil Zarabčev pomočnik Timon Orlič, zadolžen za telesno pripravo fantov, pridružil novinec Jaka Avsec, medtem ko je druga okrepitev, Srb Luka Radović, ki je v Novo mesto prišel pred dnevi še v karanteni in se bo ekipi pridružil kasneje. Članska ekipa bo sicer ta teden večerne treninge opravila v dvorani OŠ Stična v Ivančni Gorici, saj v novomeški dvorani Marof še vedno potekajo obnovitvena dela igralne površine.

 

Roman Zarabec: »Vidi se, da so fantje delali med premorom, saj so se zavedali, kaj jih čaka. Prišli so definitivno v neki zavidljivi pripravljenosti, ki pa jo bomo tekom teh tednov še nadgrajevali. Dejstvo je, da bo v teh prvih tednih poudarek predvsem na tekalnemu in fizikalnemu treningu, v ospredju bo tudi delo z žogo, kjer bo na začetku poudarek na tehniki in taktični pripravi. Glede na to, da bodo treningi potekali dva krat dnevno, bomo dopoldanski del namenili kondiciji in moči, popoldne pa vključili še rokomet, vse to za kar najboljšo pripravljenost na začetek lige. Kar se ekipe tiče, pa sem prepričan, da sta Jaka Avsec in  Luka Radović dodana vrednost k ekipi, ki jo tvorijo leto starejši in zrelejši domači igralci. Želel bi si, da bi imeli še enega univerzalnega igralca, ki bi lahko igral na  vseh treh zunanjih položajih. Če se bi priložnost ponudila, bi bil tega zelo vesel, zaenkrat pa črpamo domače vire. Zopet se nam je priključilo tudi nekaj mladincev, ki upam da bodo pripomogli k še boljši kvaliteti.«

Jaka Avsec:Za Krko sem se odločil, ker se mi zdi, da je ekipa mlada in perspektivna, željna dela in tukaj je odlično okolje, kjer lahko napredujem. Glede na to, da je bil premor dolg, si želim, da se skozi priprave dobro uigramo in ta manjko treningov dobro izkoristimo. V ligi si želim čim več zmag, osebno pa, da pridem na nek višji nivo igranja in pridobim prepotrebne prvoligaške izkušnje«.

 

V šesttedenskem pripravljalnem obdobju bodo opravili 44 treningov, poleg tega pa odigrali še devet prijateljskih tekem z namenom, da se čim bolj uigrani in fizično pripravljeni predstavijo na uvodni domači tekmi, kjer bodo gostili ekipo RK Slovenj Gradec 2011, že tradicionalno pa bo v dvorani Marof sredi avgusta odigran tudi mednarodni rokometni turnir.

 

Odhodi:

Andraž Kete (RD Koper)

Žiga Urbič (HC Ferlach)

Kristjan Pršina (Rokometni klub Grosuplje)

Jaka Plut  (Rokometni klub Grosuplje)

Kristjan Windischer (RK Sviš)

Prihodi:

Luka Radović (RK Leotar Trebinje)

Jaka Avsec (RD Koper)

 

Ekipa MRK KRKA, sezona 2020/2021

Jan Irman (levi zunanji)

Klemen Matko (levi zunanji)

Tilen Kukman (srednji zunanji)

Vid Rajh (srednji zunanji)

Luka Klemenčič (desni zunanji)

Jaka Avsec (desni zunanji)

Jernej Avsec desno krilo)

Mark Batagelj (desno krilo)

Jaka Jakše (levo krilo)

Doman Hvastija (levo krilo)

Marko Majstorovič ( levo krilo)

Jan Bevec ( krožni napadalec)

Dino Rašo ( krožni napadalec)

Luka Radović ( vratar)

Blaž Brajer ( vratar)

Uroš Pavlin ( vratar)

Strokovni kader:

Trener: Roman Zarabec

Pomočnik trenerja: Timon Orlič

Fizioterapevt: Aleš Vidmar

Trener vratarjev: Marko Grošelj

Vodstvo kluba:

Predsednik: Marjan Kukman

Podpredsednik: Stevan Zec

Sekretar: Gregor Šuštaršič

Odnosi z javnostmi: Renata Pršina Jug

Other Articles

IntervjuKadetska ekipaKlubMini rokometMladinska ekipaMlajši dečkiStarejši dečki
Članska ekipa