Krka

Derbi kroga zanesljivo dobili Krkaši

V športni dvorani Marof so kadeti odigrali 3. krog v kvalifikacijski skupini F, kjer so gostili ekipo RK Sviš. Vodilna ekipa Krke je tekmo zanesljivo dobila, Ivančani pa so doživeli prvi poraz. Derbi kroga se je končal z rezultatom 40:36 (19:16).

Kadrovsko okrnjeni Novomeščani so tekmo z nekaj napakami srečno pripeljali h koncu, čeprav jim je nasproti stala trdoživa in neugodna ekipa iz Ivančne Gorice. Krkaši so prvi del srečanja odigrali dobro, ob polčasu so imeli prednost treh zadetkov (19:16), v nadaljevanju pa tekmeca uspeli zadržati na varni razdalji štirih, petih zadetkov. Nova, tretja zaporedna zmaga varovancev Robija Cvikla tako ni bila niti za trenutek ogrožena, saj so fantje prikazali pravo mero borbenosti in timskega duha.

Statistika: Muhič Ma., Nahtigal 1, Medle, Škufca 2, Muhič Ž., Rataj 1, Nemanič, Reba, Škrinjar 6, Zajc 5, Gros, Strmole 8, Pirh, Muhič L.9, Jereb 3, Udovč 5.

Tudi naslednjo tekmo bodo kadeti odigrali doma, danes teden v goste prihaja ekipa RK Branik Maribor, ki v letošnji sezoni nima še nobene točke.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki