Krka

Derbi pripadel gostiteljem

Mladinska ekipa je v 10. krogu 1. državne mladinske lige gostovala v Trebnjem. Srečanje večnih rivalov se je v dvorani OŠ Trebnje končalo v korist domačinov, rezultat tekme je bil 29:23 (13:8).

Novomeščani so derbi odprli odločno in agresivno, a so domačini do 10. minute odgovorili z enako mero borbenosti in z delnim izidom 3-0 prevzeli pobudo in povedli, vodstva pa do izteka prvega dela niso izpustili iz rok. Že tako kadrovsko oslabljeni Krkaši so v 25. minuti prvega dela ostali še brez Luke Udovča, ki je moral zaradi rdečega kartona tekmo spremljati s tribune. Varovanci trenerja Sama Juga so ob polčasu zaostajali za pet zadetkov (13:8), a se kljub borbeni in požrtvovalni igri niso uspeli kosati z razpoloženimi Trebanjci, ki so izkoristili vsako napako in dosegali lahke zadetke. Kljub visoki prednosti gostiteljev, ki je v 49. minuti znašala enajst zadetkov, se Krkaši  niso predali. Ob zadnji sireni so zaostanek zmanjšali  in srečanje zaključili z 29:23.

Statistika: Rauh, Berk 2, Nosan, Muhič L 1., Škrinjar 1, Kokalj , Klobčar 2, Emeršič 8, Tisovec, Vidmar 1, Goleš 3, Zajc 3, Udovč, Jereb, Strmole 1.

Mladinci so odločeni, da bodo napake, ki so jih stale ugodnega razpleta današnje tekme do prihodnjič odpravili in v domači dvorani Marof, ko v naslednjem krogu gostijo Izolane, popravili vtis.

Other Articles

Članska ekipa
Reprezentanca