Krka

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice brez zmagovalca

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so se po krajšem prisilnem premoru tokrat v 23. krogu Lige NLB odpravili na zahtevno gostovanje na Obalo, kjer se je v dvorani Kraška odvijal derbi zadnjeuvršenih ekip. Krkaši so v izredno dramatični končnici osvojili točko, tekmeca sta se razšla s 30:30 (13:12).

Izbranci trenerja Mirka Skoka so tekmo začeli nervozno, zavedajoč se pomembnosti tekme za obstanek v elitni prvoligaški druščini. Uvodnega krča so se prej znebili domačini, ki so hitro kaznovali nekaj napak Krkašev in na polovici prvega polčasa vodili z dvema zadetkoma prednosti (5:3), igro pa v nadaljevanju še stopnjevali in Novomeščanom povzročali nemalo težav. Izolani so najvišjo prednost 13:9, ki so si jo priigrali v 24. minuti hitro izgubili, saj so Krkaši z dobro igro v obrambi in z delnim izidom 0-3 uspeli do glavnega odmora strti odpor gostiteljev in v garderobo odšli z minimalnim zaostankom,13:12.

Obe ekipi sta v nadaljevanju prikazali veliko nihanja v igri, v prelomnih trenutkih dvoboja pa se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran. V zadnji minuti razburljivega derbija je Jan Bavec najprej popeljal Novomeščane do vodstva s 30:29, izenačujoči gol pa je po uspešno izvedeni sedemmetrovki dosegel Marko Nikolić in tako tik pred iztekom igralnega časa odščipnil točko Krki. Novomeščani so tako na prvenstveni lestvici ohranili točko prednosti pred Izolani, obe moštvi pa v zaključku prvenstva čaka krčevit boj za obstanek v Ligi NLB.

S sedmimi zadetki je bil pri Novomeščanih najbolj učinkovit Jaka Jakše, prav toliko pa jih je v statistiko vpisal tudi Marko Nikolić pri Izoli. Krkaše v nadaljevanju prvenstva najprej čaka tekma z ekipo Branik iz Maribora.

Izjave po tekmi:

Marko Nikolič, RD Izola: “ Ta točka je nagrada za naše delo v zadnjih dveh, treh tednih. Ponosen sem, da sem ekipi priboril točko ob strelu iz najstrožje kazni, treme in pritiska nisem imel, z malce več sreče bi lahko osvojili tudi obe”.

Mirko Skoko, MRK KRKA: “Računali smo na obe točki, vendar mislim da tudi ta pika veliko pomeni za obstanek. Zaslužena točka za Izolo in zaslužena točka za Krko. Drugi polčas je bil naš, imeli smo tri gole prednosti, a tega nismo uspeli zadržati”.

Statistika:

RD Butan plin Izola: Alessio, Kocjančič, Postogna, Jurič 2, Brumen 2, Galina, Smej, Gorela 1, Poberaj 7, Miklavec 6, Nikolić 7 (3), Pernovšek, Demšar 1, Orbanič, Peharc 3, Bekrić 1.
MRK Krka: Pavlin, Brajer, Bevec 3, Je. Avsec 6, Majstorović, Lončar 2, Ja. Avsec, Irman 1, Jakše 7 (1), Plut 1, Klemenčič 5, Rašo 1, Kukman 4 (3), Windischer, Matko.
Sedemmetrovke: Butan plin Izola 3 (3), Krka 4 (4).
Izključitve: Butan plin Izola 8, Krka 10 minut.
Rdeči karton: Matko (60.).

Other Articles

Mladinska ekipa
Mladinska ekipa
Derbi pripadel gostiteljem