Krka

Derbi v Ivančni Gorici pripadel domačinom

Izjemno vzdušje je to popoldne vladalo v dvorani OŠ Stična, saj sta se udarili trenutno najboljši ekipi kadetov v predtekmovalni skupini CENTER II, ekipa SVIŠ  in MRK KRKA, ki je zabeležila prvi poraz letos. Tekma se je končala z rezultatom 20:19 ( 15:7).

Krkaši so tekmo začeli v krču, posledično pa so to začutili gostitelji in tekmo hitro speljali na svoj mlin. Novomeščani niso uspeli zaustaviti naleta domačih igralcev, ki so si hitro priigrali zajetno prednost in polčas zaključili z osmimi zadetki prednosti ( 15:7).

Aktualni državni prvaki, varovanci trenerja Roberta Cvikla so po glavnem odmoru na parket vstopili prerojeni in kmalu nadoknadili zaostanek, v 55. minuti pa tekmo po izenačenju na 19 postavili v izhodiščni položaj. V srhljivi končnici so imeli več sreče gostitelji, ki po današnji zmagi ostajajo na 1. mestu lestvice, Novomeščani so po desetih krogih na odličnem 2. mestu.

Jernej Avsec, ki je bil s petimi zadetki najboljši v dresu MRK KRKA, je po tekmi povedal :» V prvem polčasu smo delovali nezbrano in naredili preveč napak, kar so domačini dobro izkoristili. V drugem delu pa smo zaigrali kolektivno, dali smo vse od sebe, pa tudi motivacija je bila na nivoju, kar se je odražalo tudi na rezultatu, saj smo ekipo Sviša hitro dohiteli in izenačili. Žal pa nam je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče, enostavno zadnjega strela za izenačenje in delitev točk nismo zadeli, je pa to uspelo domačinom«.

Za Krko so igrali: Rauh, Avsec 5, Rajh 2, Filipovič, Majstorovič 1, Jakše 3, Nosan 2, Jkalič 1, Knap, Lazarevič, Srebrnjak 3, Klobučar, Kastelic, Luštek, Gazvoda, Luzar 2,.

Other Articles

Starejši dečki
Mladinska ekipa
Krkaši ostajajo praznih rok