Krka

 

Včeraj popoldne sta ekipi starejših dečkov A in B gostovali v Ivančni Gorici pri RK Sviš in bili v 10. krogu predtekmovalne skupine CENTER II polovično uspešni.

Vodilna ekipa v omenjeni skupini, starejši dečki B, ki je odigrala uvodno srečanje, tako leto 2017 zaključuje neporažena. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so dosegli še deseto zmago in ostajajo vodilna ekipa v prvenstvu. Gostitelje so premagali z rezultatom 22:31 ( 10:15).

Favorizirani krkaši na tekmi niso imeli dosti težav s Svišem, saj so skozi celotno srečanje diktirali oster tempo igre in z agresivno obrambo ohranjali premoč nad domačini, ki na polovici srečanja zaostajali za pet zadetkov. Strelsko najboljši dan sta imela Zajc in Jereb, ki sta vknjižila osem, oziroma sedem golov.

Za Krko so igrali: Muhič Ma., Nahtigal, Nemanič 1, Zajc 8, Strmole 4, Urbas 1, Pirh, Muhič L. 2, Jereb 7, Udovč 6, Vidmar- Konda 2.

Manj sreče pa so v gosteh imeli starejši dečki A, ki so vknjižili prvi poraz v sezoni. Boljši od Krke so bili domačini, končni rezultat tekme je bil 26:23 ( 15:13).

Ekipa Sviša je že od uvodnih minut naprej pokazala, da je za odtenek boljši nasprotnik in Novomeščane vseskozi držala na varni razdalji dveh, treh zadetkov. Krkaši so za morebiten preobrat naredili preveč tehničnih napak, v obrambi pa bili nemočni, tako so domačini zlahka prihajali do lahkih strelov. Čeprav je bila končnica zelo napeta, pa krkaši v zadnjih minutah srečanja niso uspeli ujeti priključka.

Za Krko so igrali: Rauh, Muhič Ma., Berk, Muhič R.7, Rogelj, Zajc, Kokalj 1, Kerlec, Emeršič 9, Muhič L. 4, Gros 1, Vidmar 1, Tisovec, Udovč.

Ekipa SDA ima na računu 17 točk- 8 zmag, poraz in en neodločen rezultat.