Krka

V domači dvorani Marof se je končala zaostala tekma 2. kroga med domačo ekipo MRK KRKA in RK Trimo Trebnje, zmage v dolenjskem derbiju pa so se znova veselili varovanci trenerja Roberta Cvikla, ki v skupini CENTER II ostajajo še neporaženi. Tekma se je končala s 32:23 (16:11).

Novomeščani, ki tudi po današnji tekmi ohranjajo vodstvo na lestvici, so v tekmo krenili odločno in si že v 8. minuti prvega polčasa z dobro igro v obrambi priigrali 5 zadetkov prednosti ( 6:1), gostom pa do polčasa niso dovolili, da bi se jim približali. Na odmor so Krkaši odšli s prednostjo petih golov (16:11) in v podobnem tempu nadaljevali potek srečanja.Izredno razpoloženi Novomeščani so z disciplinirano igro in minimalnim številom napak diktirali oster tempo igre, ki pa mu Trebanjci niso uspeli slediti. Krkaši so si za prikazano s strani občinstva na koncu zaslužili aplavz, na račun pa vpisali nov par točk. “Tekma se je začela v naš prid, saj smo kmalu naredili razliko in povedli. Trebanjci so nas takoj po večji prednosti začeli loviti in zmanjšali zaostanek. Skozi drugi polčas smo razliko samo stopnjevali in vse se je vrtelo okoli šestih, sedmih golov razlike. Z dobro obrambo ter pametnim napadom nam nasprotnik ni uspel parirati, zato smo tekmo končali z očitno prednostjo. Zdaj se bomo pripravljali na Ribnico in mislim, da se lahko s tako igro, kot smo jo pokazali danes, nadejamo lepega rezultata«, veselja po zmagi ni skrival Krkaš Alen Jereb.

Statistika: Muhič R. 8, Muhič L. 8, Zajc 3, Emeršič 3, Vidmar 2, Strmole 2, Rataj 2, Kokalj 2, Tisovec 1, Berk 1, Muhič M., Rauh, Urbas, Jerb.

Naslednji nasprotnik Novomeščanov bo trenutno drugouvrščena ekipa RD Riko Ribnica, ki je poleg Krke še neporažena ekipa.